Opinió

Estudiar i treballar

L’administració pública sol ser rígida i lenta a l’hora de prendre decisions i d’adaptar-se a la realitat. Ho hem vist en molts àmbits, però un dels més crítics és la falta d’una oferta d’estudis de formació professional adequats a la demanda de les empreses. El sector privat ha denunciat aquesta situació durant dècades. Però més enllà del lament i la queixa, hi ha hagut iniciativa privada que ha invertit per resodre el problema.

Un exemple és la Fundació KREAS. Va ser impulsada per la patronal càrnia FECIC i la Universitat de Vic, compta amb la complicitat i suport de l’ajuntament d’Olot, i la implicació d’un bon nombre d’empreses agroalimentàries. En una dècada de vida, ha format més de 4.000 estudiants i la seva taxa d’inserció laboral és superlativa: mig any després d’haver finalitzat els estudis, el 97% treballa. Probablement, un dels secrets és que tots els alumnes del Cicle superior i certificats de professionalitat estudien i treballen gràcies a la formació dual.

La de KREAS és una història d’èxit, que mereix reconeixement i suport, com n’hauria de tenir la patronal del metall de Girona, que preveu obrir una escola-taller per fer formacions a mida dels perfils que demanen les empreses i cobrir el buit de professionals qualificats al sector.

Subscriu-te per seguir llegint