El «Versió RAC1» i el «No ho sé» allargaran la seva durada

Nandu Jubany és el nou fitxatge al «Via Lliure», mentre que els esports es comprometen a incorporar més dones a l’antena de l’emissora

La presentació de la nova temporada, ahir des de Vic.  | ACN

La presentació de la nova temporada, ahir des de Vic. | ACN / ACN/ddg. barcelona

ACN/ddg. barcelona

RAC1 estrena dilluns una nova temporada i l’emissora aposta per la continuïtat dels programes insígnia, amb Jordi Basté, Toni Clapés, els Òscars i Marc Giró al capdavant. Una de les novetats promoguda pel buit que va deixar Islàndia d’Albert Om és que el Versió RAC1 s’allargarà una hora i arribarà a les cinc hores en antena. L’espai d’actualitat No ho sé també s’amplia mitja hora.

Els periodistes Jordi Basté i Toni Clapés continuaran com a tàndem al matí i a la tarda, respectivament, a la graella de RAC1. Basté afrontarà la seva 17a temporada al magazin matinal, sense massa canvis, i amb el focus centrat en l’anàlisi de l’actualitat amb totes les opinions i protagonistes.

De la seva banda, l’espai de Clapés, que guanya una hora i s’allarga fins a les 8 del vespre, mantindrà el binomi entre informació i entreteniment. Enguany els esports seran els protagonistes de la segona part del programa i els periodistes Maria Xinxó i Edgar Fornós s’incorporen a l’equip.

Òscar Andreu i Òscar Dalmau seguiran amb l’espai d’humor La competència, cada dia a les 12 del migdia.

Marc Giró farà gal·la del seu humor irreverent al Vostè Primer, que enguany incorpora l’escriptora Juana Dolores com a nom destacat.

Bundó, el cap de setmana

El cap de setmana Noemí Polls encetarà el dia amb La primera pedra, de 6 a 7. Després de deu temporades, Xavi Bundó seguirà al capdavant del Via lliure els matins del cap de setmana de 7 a 2. La seva és una aposta per la informació i l’entreteniment, la cultura i la tertúlia, que enguany incorpora com a novetat el cuiner Nandu Jubany als seus micròfons.

Pel que fa als esports, Aleix Parisé del Tu diràs s’ha compromès a incorporar «moltes més veus femenines» a l’antena.

De moment, com a noves tertulianes tindrà l’exfutbolista Marta Corredera i la periodista Laia Cervelló.