La vida sedentària és una bona mostra del molt de mal que fa a la societat el seguiment de conductes poc saludables com aquesta. La ciència fa anys que estudia les conseqüències d'estar tot el dia al sofà, amb poca o nul·la activitat física, i investigadors de diverses universitats dels Estats Units han arribat a la conclusió que aquest tipus de persona té més risc de patir demència a mig i llarg termini.

Aquest estudi ha comparat l'estat de salut mental de gairebé 150.000 més grans de 65 anys, havent estat diagnosticada la demència a més de 3.500 (el 2,5%). Els participants van emplenar un qüestionari per conèixer quina era la seva activitat física i el temps diari que passaven asseguts, ja fos veient la televisió o davant de l'ordinador (llevat de les hores de feina).

Les conclusions són molt interessants: la investigació publicada a la revista PNAS vincula un risc més gran de demència en aquelles persones que porten una vida sedentària, però no de qualsevol tipus de sedentarisme. Perquè aquells que van contestar estar bona part del dia davant de l'ordinador gaudien d'una salut mental millor que el grup que va preferir utilitzar la televisió.

David Raichlen, investigador de la Universitat del Sud de Califòrnia, explica que "és possible que l'ús de l'ordinador durant el temps d'oci sigui cognitivament exigent d'una manera que contraresti els riscos d'estar massa temps assegut".