Per què cal dutxar-se abans de ficar-se a la piscina?

És imprescindible per evitar malalties generades per la cloramina, una substància química que es forma quan la suor i altres compostos orgànics entren en contacte amb el clor

Per què cal dutxar-se abans de ficar-se a la piscina?

Per què cal dutxar-se abans de ficar-se a la piscina? / CC0

D. Cruz

Anar a la piscina i no dutxar-te abans de ficar-t'hi no és només un gest de mala educació, també és una manera d'exposar-se a malalties que et poden afectar de manera greu. Per aquesta raó, quan arribes al recinte, hi ha cartells per tot arreu que assenyalen la necessitat de prendre una dutxa d'aigua neta abans d'introduir-te de ple al cubicle.

Hi ha una sèrie de malalties generades per la cloramina, la substància química formada quan la suor, l'orina, la saliva i altres compostos orgànics entren en contacte amb el clor. Aquesta substància pot generar infeccions i diverses malalties, sobretot pulmonars, com l'asma o la irritació de les mucoses.

Quin és el primer símptoma que pots patir? L'envermelliment dels ulls: en aquest cas, la quantitat de cloramina seria més gran de la desitjable. Per això abans has de prendre una dutxa, eliminant totes aquestes substàncies orgàniques amb les que el clor pot reaccionar.