Beure aigua durant els àpats ajuda a aprimar-te?

Intentem analitzar què hi ha de cert en aquest 'mite' tan estès

Beure aigua durant els àpats

Beure aigua durant els àpats / @freepik

R. A. C.

El debat sobre si beure aigua durant els àpats afavoreix la pèrdua de pes és una qüestió que ha generat diverses opinions entre experts i estudis científics. Alguns sostenen que ingerir aigua durant els menjars pot diluir els sucs gàstrics i enzims, dificultant una òptima digestió dels aliments. Tot i això, altres defensen la idea que beure aigua durant els menjars pot ser beneficiós per al control del pes.

Divisió d'opinions entre els experts

Primer, aquells que donen suport a la teoria de beure aigua durant els menjars per perdre pes argumenten que l'aigua pot actuar com un supressor natural de la gana. En prendre aigua durant els àpats, és possible omplir l'estómac parcialment, cosa que podria conduir a una sensació de sacietat més ràpidament, afavorint una menor ingesta d'aliments.

Segon, els detractors d'aquesta pràctica suggereixen que beure aigua juntament amb els àpats podria afectar la capacitat del cos per pair adequadament els nutrients. Assenyalen que els líquids poden diluir els àcids estomacals i enzims, cosa que podria endarrerir la digestió i l'absorció de nutrients essencials. Això, a llarg termini, podria portar a una menor utilització dels nutrients i, en conseqüència, a una major sensació de gana, cosa que contrarestaria qualsevol suposat benefici per a la pèrdua de pes.

L'aigua ajuda a aprimar-se?

L'aigua ajuda a aprimar-se? / @ master1305

D'aquesta manera, és impossible sentenciar si el mite de beure aigua per aprimar-se és real o no, perquè hi ha experts que comparteixen reflexions en les dues direccions.

Evidentment, cada persona és diferent i pot reaccionar de manera diferent davant d'aquesta pràctica. El més important és mantenir una dieta equilibrada i saludable, així com adoptar hàbits de vida actius per no haver de recórrer a mites que poden ser totalment falsos. Per cert... És realment dolent beure aigua de l'aixeta?