Un tiktoker t'ensenya com estalviar aigua d'una manera fàcil i ràpida

Conèixer diversos estris per les nostres aixetes ens pot estalviar una bona picossada a final de mes

Aigua d'una aixeta.

Aigua d'una aixeta. / Mireia Arsó.

Cristina Clopés

Cristina Clopés

Cada vegada intentem estalviar més aigua, energia i ser més curosos amb el consum en genera perquè els preus són cada vegada més elevats. La guerra d'Ucraïna tampoc hi ajuda, ja que ha contribuït a fer pujar els preus dels aliments han pujat de la mateixa manera que la sequera, com alerten organitzacions agràries, també pot fer pujar els preus agroalimentaris.

En els últims dies ha començat a ploure, però encara no és suficient. Per afrontar la sequera extrema és molt important la gestió de l'aigua. Un bon ús també es farà reduir la despesa que ens suposa a final de mes. Per això és important buscar una solució ràpida, eficaç i duradora en el temps.

El tiktoker @elmeister97 ens ha revelat un truc molt senzill i que no ens costarà gaire

aixetes
consumir uns 16 litres per minuteina estalviarà diners i aigua airejadorel consum baixarà quasi 10 litres per minut 6,5 litres per minutairejador consumun airejador amb esprai, consumirà 3 litres per minut.

On puc trobar l'airejador per la meva aixeta

A qualsevol superfície on es venguin productes per la cuina, per exemple, en una ferreteria, o centres comercials més grans dedicats a la llar i a on de segur trobaràs espais dedicats a la millora de la teva cuina.

També els pots trobar per plataformes de compra digitals. Els preus oscil·len entre els 5 i 15 euros com a molt, segons el model, la quantitat i les característiques.

Contres d'utilitzar l'airejador per l'aixeta

L'únic contra que podràs trobar-li és que trigaràs més a emplenar la pica, per exemple. Tot i que, si la fas servir per fregar els plats, rentar-te les mans o les dents, no gastaràs tanta aigua, perquè sovint ens rentem les dents i no tanquem l'aixeta.