Picar entre hores sense engreixar-te? És possible amb aquests aliments recomanats

Podem picar entre hores i gaudir menjant sense que la bàscula es dispari

Picar entre hores sense engreixar-te? És possible amb aquests aliments recomanats

Picar entre hores sense engreixar-te? És possible amb aquests aliments recomanats

Susana Sánchez

Si hi ha un hàbit al qual ens costa molt renunciar, aquest és el famós picoteig, o menjar entre hores.

És difícil controlar-ho i més encara evitar-ho, però no cal preocupar-se. Perquè encara que ens sembli impossible i no ens ho creiem, podem fer del picoteig una cosa sana.

I no a base de productes miracle, ni coses rares que ni tan sols estan bones. Podem picar entre hores i gaudir menjant sense que la bàscula es dispari.

ALIMENTS SALUDABLES PER A MENJAR ENTRE HORES

Quan parlem de menjar entre hores sempre se'ns venen al cap aliments no gaire saludables: llaminadures, patates fregides de bossa, refrescos, galetes dolces o salades, snacks varis i brioixeria industrial.

Però tots aquests productes tenen un alt contingut en greixos saturats, sucre i sal.

Així que, malgrat que les ganes de menjar entre hores ens semblin una condemna, la realitat és que no resulta gens difícil trobar aliments saludables i que siguin sadollants per a poder matar la gana que tenim entre hores.

Això sí, no t'oblidis que perquè sigui més eficaç és fonamental portar una dieta saludable i equilibrada. Perquè t'ajudarà a evitar aquests menjars desordenats i improvisats que ens fan caure en les males temptacions.

Així que si volem picar entre hores només has de veure aquesta llista per a comprovar que es pot gaudir, omplir-te i fins i tot, entretenir-te amb el menjar quan estem avorrits a casa una tarda de diumenge.

L'avena és un dels productes més saludables

L'avena és un dels productes més saludables / Agències

AVENA

És un aliment que s'ha posat de moda els últims anys i que és conegut pels seus alts nivells de fibra, a més de ser també molt sadollant.

La seva versatilitat a l'hora de combinar-ho amb altres aliments fa que puguem prendre-la a qualsevol hora del dia, tant per a esmorzar com per a berenar, barrejat amb un iogurt o amb fruita.

A més, actualment és molt fàcil trobar farina de civada, la qual cosa ens dona moltes més opcions, ja que podem fer, per exemple, coques o fins i tot galetes.

ALVOCAT

Malgrat que la fama que té és de ser un aliment molt calòric, també és molt beneficiós per la seva fibra i omega 3. I la veritat és que no és que no aprima directament, però sí que ajuda a fer-ho.

Perquè diversos estudis avalen que menjar mitja peça d'alvocat al dia pot reduir fins a un 40% la fam durant les següents hores.

Un alvocat partit per la meitat

Un alvocat partit per la meitat / margenauer / CC0

COGOMBRETS

Malgrat que potser no tenen un aspecte d'allò més apetitós, els cogombrets poden arribar a ser els teus majors aliats.

Deixa a un costat els prejudicis i dona'ls una oportunitat, perquè aporten molt poques calories, unes 14 per cada 100 grams.

També són rics en vitamina C i fibra, amb un gran poder sadollant. I al final es poden gaudir, perquè si t'acostumes estan molt bons.

IOGURT NATURAL GREC

Aquest iogurt tan cremós que evitem comprar per l'estesa creença que engreixa molt més que el natural, conté en realitat el doble de proteïnes, la qual cosa doblegarà la nostra sensació de fam.

I és que si tenim en compte que la proteïna sadolla molt més que el greix, el iogurt grec s'acaba convertint en una opció millor i molt més sana.

Però atenció. És important tenir en compte que perquè el iogurt grec produeixi un efecte positiu en el nostre cos han de ser 100% natural, és a dir, que tingui els ingredients bàsics com la llet o llet en pols i que en cap cas porti sucre.

XOCOLATA NEGRA

Malgrat que la xocolata és un aliment amb bastants calories, nombrosos estudis científics han apuntat el beneficiós que pot arribar a ser per a la nostra salut, donades les seves propietats antioxidants, anticoagulants i antiinflamatòries.

I per si no n'hi hagués prou, a més podem sumar que la xocolata té un gran poder envers la gana.

Però parlem, clar, de la xocolata negra, com més negre millor. Que té un petit sabor amarg però està boníssim.

A més, segons un estudi publicat en la revista Nutrition & Diabetis, basta prendre una unça de xocolata negra després del menjar perquè el consum de calories posterior es redueixi en un 17%.

POMA

No descobrim res nou perquè les pomes sempre han estat un dels aliments més recomanats pels nutricionistes a l'hora de seguir una dieta.

Les seves propietats ajuden a augmentar el nivell de satisfer plenament l'apetit, per aquest motiu es recomana prendre-les entre hores.

I si a més les menges sempre amb pell, que entra molt bé, comprovaràs que t'ajuden emb el trànsit intestinal.

FRUITS SECS, SOBRETOT NOUS, PERÒ AMB MESURA

Els fruits secs també són considerats "superaliments" pels seus múltiples beneficis per a la salut.

Les nous, per exemple, tenen un alt contingut en fibra, proteïna i greix. Però hem de tenir molt de compte amb elles, ja que tenen més calories de les que molts pensen.

L'ideal és menjar uns 35 grams al dia, és a dir, unes 7 nous.

Aporten avantatges importants per a la salut, com que ajuden a reduir el colesterol, eviten el restrenyiment i aporten gran quantitat d'energia, essencials en qualsevol menú d'un esportista.

ALTRES MENJARS RECOMANATS PER A PRENDRE ENTRE HORES

Al rebost també podem tenir gerds, crispetes casolanes, ous, humus i vegetals crus, com poden ser: pastanagues, tomàquets o cogombres.