Així és Eris (EG.5.1), la nova variant de la covid, molt més transmissible i que estaria provocant l'augment de contagis

Aquesta nova variant ja representa un de cada set nous casos

Salut comença a administrar les primeres dosis de les vacunes d'Hipra en CAPs gironins

Així és Eris (EG.5.1), la nova variant de la covid, molt més transmissible i que estaria provocant l'augment de contagis.

Així és Eris (EG.5.1), la nova variant de la covid, molt més transmissible i que estaria provocant l'augment de contagis.

Redacció

La COVID-19 continua present en les nostres vides, i per quart estiu consecutiu torna a ser protagonista. Enguany, hi ha una nova variant del virus que ha desmarcat a Omicron. El seu nom és EG.5.1. o Eris i s'està propagant a gran velocitat al Regne Unit.

L'Agència de Seguretat Sanitària del Regne Unit (UKSHSA, per les seves sigles en anglès), ha informat que aquesta nova variant ja representa un de cada set nous casos. Eris va ser classificada com a variant de la COVID-19 el 31 de juliol després de registrar-se la seva prevalença al país a causa de l'augment de casos a escala internacional sobretot a Àsia.

"EG.5.1 es va plantejar per primera vegada com un senyal en la vigilància el 3 de juliol de 2023, com a part de l'exploració de l'horitzó a causa de l'augment dels informes en l'àmbit internacional, particularment a Àsia", va comunicar el UKHSA.

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) va detectar les primeres mostres documentades al febrer, però fins a aquest juliol passat -tan sols dues setmanes enrere- no ha començat amb la designació i les avaluacions de riscos.

El director general de l'OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, va declarar que, encara que les persones estan més ben protegides gràcies a les vacunes i a una infecció prèvia, els països no han d'abaixar la guàrdia.

Símptomes d'Eris

No hi ha indicis que la nova variant sigui més greu. Els principals símptomes continuen sent el mal de coll, la congestió, els esternuts, la tos, el mal de cap, la veu ronca, els dolors musculars i la pèrdua d'olfacte.