Has sentit a parlar de l'aigua de plàtan? Aquestes són les propietats de la beguda de moda per aprimar-te
Quan et mengis aquesta fruita no llencis la pell, fes-la servir per fer una infusió aprimant
Azucena Mendieta Delgado
De tots és sabut que el plàtan és una fruita saludable i nutritiva perfecta per a una dieta equilibrada per al control de pes. Tot i això, el que molts no saben és que els beneficis del plàtan no només són al seu interior. La pell del plàtan també té propietats beneficioses per a l'organisme.
En els darrers temps, l'aigua de plàtan (una beguda feta amb la pell d'aquesta fruita) s'ha posat de moda entre els esportistes i les persones que volen cuidar la silueta i aprimar-se. T'expliquem tot el que has de saber sobre la beguda healthy del moment.
Què és l'aigua de plàtan?
L'aigua de plàtan és, simplement, el líquid resultant de remullar plàtans en aigua. Encara que, l'aigua de plàtan pot ser una beguda refrescant i amb certs beneficis nutricionals per la presència de potassi, vitamina C i fibra, no hi ha estudis científics que donin suport a la seva eficàcia per a la pèrdua de pes. Tot i això, són molts els seus seguidors i els que afirmen que realment ajuda a perdre pes.
Com preparar aigua de plàtan per aprimar-te
Per fer aigua de plàtan necessitaràs la pell de dos plàtans i 4 tasses d'aigua filtrada.
Instruccions:
- Renta bé els plàtans per eliminar qualsevol brutícia o residus externs.
- Talla les pells de plàtan a trossos.
- Col·loca els trossos de les pells en una gerra o recipient gran.
- Afegeix les 4 tasses d'aigua filtrada al recipient amb les pells dels plàtans.
- Remena lleugerament amb una cullera per assegurar-te que es barregin bé amb l'aigua.
- Cobreix el recipient i deixa'l reposar a temperatura ambient durant almenys 8 hores o durant tota la nit. Això permetrà que els nutrients de la pell de plàtan s'alliberin a l'aigua.
- Passat el temps de repòs, retira els trossos de les pells de l'aigua.
- Pots servir l'aigua de plàtan freda, afegir gel, si vols, i gaudir-ne com una beguda refrescant i saludable.
Recorda que el sabor de l'aigua de plàtan amb pell pot variar, i algunes persones poden trobar-lo amarg. Si prefereixes un sabor més dolç, pots afegir un edulcorant natural com la mel o el xarop d'atzavara, encara que, això augmentarà el contingut calòric de la beguda.
És important destacar que la pell de plàtan ha de ser rentada a fons abans de fer-la servir per evitar qualsevol possible contaminació. A més, si experimentes alguna reacció al·lèrgica o malestar després de consumir aigua de plàtan, és recomanable consultar un professional de la salut.
- Aquest és el sou i la pensió que cobrarà Pere Aragonès com expresident de la Generalitat de Catalunya
- Així és l'hotel que Rafa Nadal obrirà a Tossa de Mar
- S'ha de criticar Temps de Flors
- El futur pastisser del Vivales
- Última hora sobre l'estat de salut d'Àngel Llàcer: "sotmès a diverses intervencions
- Una rua i concerts a la Copa per celebrar l’èxit del Girona
- Un camió bolca i talla l'AP7 a Sant Julià de Ramis
- Un dispositiu a cases ocupades de la Marca de l'Ham de Figueres se salda amb 52 infraccions detectades