Un dolç molt amarg que t'ajudarà a mantenir una dieta sana i no t'engreixarà

El pots trobar a qualsevol botiga

Els nutricionistes desmenteixen els mites falsos sobre aquest aliment tan consumit

Un postre dolç

Un postre dolç / XOCOLATADA

Daniel Vascoy

La xocolata no és el que més t'engreixa. Al llarg dels darrers anys, moltes persones s'han entestat a dir que el que fallava a la nostra dieta era l'abús d'aquest aliment, però això no és cert. Almenys, ara són els mateixos nutricionistes els que volen posar fi a la mala fama d'aquest producte. I és que menjar xocolata com a tal no engreixa, el que t'impedeix perdre pes i aprimar-te és menjar una xocolata elaborada amb massa sucre i greix.

En el fons, el debat sobre quina xocolata has de menjar és força vell, però ara entra en una nova dimensió. En els darrers temps, s'ha parlat molt del canvi que tots hem d'introduir a la nostra dieta: cal deixar de banda els productes ultraprocessats i passar-se al menjar real. I és que aquesta és la clau per menjar xocolata i, a més, perdre pes: has de menjar una xocolata real, no una que hagi estat manipulada. Com més pur, molt millor. Aleshores, el cacau es convertirà en un producte més en la teva dieta i no t'obsessionaràs pensant quan en menges o si és bo o dolent ingerir-lo.

Al supermercat hi ha molts tipus de xocolata. Si ets dels que no pots passar una setmana sense obrir una tauleta això no vol dir, per res, que hagis d'engreixar-te. Més aviat al contrari. Un caprici de tant en tant està bé i més si aquest caprici no t'impedeix saltar-te la dieta que realment has de fer: la que t'obliga a consumir menjar real i allunyar-te dels productes amb sucre excessiu. I és que aquest és un altre dels grans avantatges de la xocolata amb un tant per cent de puresa molt alta: no té gairebé sucre.

A molts no els agrada el sabor de les tauletes amb un 80% de puresa. Aleshores, com solucionar-ho? Doncs pots anar de mica en mica pujant la “graduació”. T'acabaràs acostumant al sabor i finalment, acabaràs millorant la teva dieta.

Cacau pur en petites 'dosis': És un potent antioxidant que evita l'atac dels radicals lliures i, gràcies al seu alt contingut en magnesi, regula els nivells de sucre, ajuda a 'fixar' el calci, controla la flora intestinal i protegeix el sistema cardiovascular.

Cacau pur

Cacau pur / FREEPIK

Com triar una bona xocolata

“Per triar una bona xocolata el més important és que sigui amb un percentatge de cacau igual o superior al 70%. És igual que en els seus ingredients vingui el sucre perquè si té més del 70% de cacau, la seva quantitat no és rellevant i els beneficis del cacau sempre són superiors. Això tenint en compte que no et prenguis una tauleta sencera al dia, sinó 30 o 40 grams, cosa que en tots els estudis s'entén com una porció”, assenyala a les seves xarxes socials el nutricionista Carlos Ríos, un professional que té centenars de milers de seguidors a Instagram i que és el creador del moviment “real food”. El nutricionista recomana “xocolates amargs”, ja que emplenen més que els dolços.