Deixeu una ceba tallada al costat del llit: adéu al problema més comú de l'hivern

La ceba mai no deixa de sorprendre, sobretot segons la tradició de les generacions majors

Valeria Montero

A ningú no li agrada viure amb humitat i condensació a l'interior del seu habitatge. L'aparició de taques groguenques a les parets i la presència de floridura no són només un problema estètic al mateix pis, sinó també un veritable risc per a la salut. De fet, a la llarga, les petites zones incriminades, aparentment inofensives, amaguen problemes molt més greus per al sistema respiratori i molt sovint provoquen molestes al·lèrgies.

La floridura a la llar no s'ha de subestimar, sinó que, per contra, cal prendre mesures correctores com més aviat millor.

I és precisament aquesta fase, en què s'actua, la que pot resultar contraproduent en la lluita contra la humitat.

Generalment, després d'una bona neteja, per cobrir els danys causats per la floridura, es pinta la part afectada, amb l'esperança que això sigui suficient per dir adéu al vell problema.

Tot i això, la floridura no trigarà a traspassar la segona capa de pintura. En poc temps, la humitat reapareixerà. El que pot marcar la diferència és el tipus de pintura utilitzada.

Els experts desaconsellen les pintures rentables, que fan que la paret respiri menys i faciliten la propagació de la humitat. El pitjor és l'olor de pintura que queda.

EL REMEI DEL CEBA

La ceba mai no deixa de sorprendre, sobretot segons la tradició de les generacions majors. En aquest cas, pot venir molt bé per resoldre una situació que molesta molts a casa seva. I té a veure precisament amb l'olor de pintura que esmentàvem abans. A continuació t'expliquem com fer-la servir a la teva habitació per eliminar definitivament un problema que molts tenen a casa seva.

Segons la tradició popular, la ceba pot absorbir l'olor de la pintura a les habitacions acabades de pintar. Segons el saber popular, hem d'agafar una ceba fresca i tallar-la a petits grills. Després cal col·locar-la en un platet sobre una tauleta de nit o un escriptori de l'habitació i deixar-la allà tota la nit. L'olor de pintura hauria de desaparèixer o almenys atenuar-se. Així que ja ho sabem. Només cal deixar una dent de ceba a la tauleta de nit per eliminar un problema molt comú. Aquest remei casolà podria ajudar-nos realment a eliminar l'olor de pintura de la nostra habitació. Després, l'únic que hem de fer és retirar la ceba de l'habitació i deixar que s'airegi durant unes hores, i l'olor de la verdura desapareixerà del tot. Segur que les àvies ho han provat moltes vegades, així que ho podem posar en pràctica i veure si a nosaltres també ens pot ajudar. Per descomptat, com hem especificat, no és un remei científic, sinó una solució casolana.

Les àvies també ens posaven ceba al costat del llit quan estem malalts o teníem refredats. L'all i la ceba, a més, són dos aliments ideals per combatre el refredat a l'hora de preparar plats. En cru o com a part fonamental de sopes ben calentes. L'all conté alicina i la ceba quercetina, tots dos fluidifiquen el moc i ajuden a l'expectoració. A més, tenen acció antivírica.