Ordenada la retirada immediata d'aquest complement alimentari distribuït per Amazon

Ordenada la retirada immediata d'aquest complement alimentari distribuït per Amazon

Ordenada la retirada immediata d'aquest complement alimentari distribuït per Amazon / DdG

Redacció

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (Aesan) ha activat una alerta per la presència de sildenafil en un complement alimentari a base de gingebre procedent de Romania i distribuït per Amazon.

Es tracta del producte POPS (Perfect Pure Natural), comercialitzat en un envàs de cartró amb blíster de quatre càpsules i un pes de 4 grams, a temperatura ambient.

La substància activa no declarada a l'etiquetatge d'aquests complements alimentaris pot tenir efectes farmacològics i pot suposar riscos per a la salut de les persones que els consumeixen, ha advertit l'agència. Segons la informació disponible, la distribució inicial ha estat a través d'Amazon, si bé no és descartable que hi hagi vendes a través d'altres vies.

L'alerta ha arribat mitjançant una notificació traslladada per les autoritats sanitàries de Catalunya; ha estat traslladada a les autoritats competents de les comunitats autònomes a través de l'Sciri, a fi que es verifiqui la retirada dels productes afectats dels canals de comercialització.

Alerta per un segon producte

L'Aesan ha recomanat a les persones que tinguin a casa el producte afectat per aquesta alerta, s'abstinguin de consumir-lo. D'altra banda, aquest divendres l'agència sanitària també ha alertat de la presència de tadalafil en dos complements alimentaris, notificada per les autoritats sanitàries catalanes.

En aquest cas, es tracta dels productes Gold Max Blue, comercialitzat en envàs de cartró amb blíster de 20 càpsules, Kuh Nekt, en envàs de cartró amb blíster de 20 càpsules.

La substància activa no declarada a l'etiquetatge en aquests complements alimentaris pot tenir efectes farmacològics i suposar riscos per a la salut de les persones que els consumeixen. En un comunicat, l'Aesan ha recomanat a les persones que tinguin al seu domicili productes afectats per aquesta alerta que s'abstinguin de consumir-los.