Quan beus tens ressaca? Els egipcis ja feien servir aquest truc casolà que funciona

La ressaca ha estat present a la societat des que es va descobrir l'alcohol

Submergits en la immensitat del temps, els antics egipcis, mestres de la medicina a la seva època, també s'enfrontaven al malestar de la ressaca que avui dia tants maldecaps ens dóna.

Tot i això, ho feien amb enginy i saviesa. Encara que l'alquímia moderna encara no havia perfeccionat els medicaments per a aquesta aflicció, els savis del Nil van trobar un remei a la natura: l'arbust 'Chamaedaphne' alexandrí, conegut pel seu nom botànic, Ruscus racemosus L.

Amb el pas dels segles, aquest secret ancestral es va preservar en un pergamí, custodiat pel vel del temps, fins que experts de les universitats d'Oxford i el College de Londres el van desxifrar. L'antiga recepta, d'origen grec però adoptada pels egipcis, revelava el camí cap a l'alliberament del maldecap i altres símptomes de la ressaca.

La clau, com van descobrir els savis de l'antiguitat, jeu a la senzillesa: un collaret amb diverses fulles de l'arbust màgic. En col·locar-lo al voltant del coll, les propietats de la planta es despleguen, alleujant la pesadesa que tenalla la ment i el cos després d'una nit d'excessos.

Aquest ancestral truc casolà, més enllà de les fronteres del temps, perdura com un recordatori de la connexió eterna entre l'home i la natura, oferint alleugeriment fins i tot en els moments més foscos de la ressaca. Si bé no en coneixem amb exactitud la validesa científica, si els egipcis utilitzaven aquest remei és possible que guardi certs beneficis per al nostre organisme després de passar-nos amb l'alcohol.