Alerta: l'OCU fa aquesta advertència pel consum de salmó
El Parlament Europeu acollirà una votació per a una possible modificació
El salmó és un dels peixos que més es consumeixen al món. La seva facilitat per ser cuinat i les diverses formes de consumir-lo ha fet que aquest peix sigui un complement perfecte per esmorzars o un plat principal en els àpats.
L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), ha llançat una advertència per destacar la importància sobre el que es decidirà a Europa respecte al salmó fumat. I és que el Parlament Europeu acollirà una votació per a una possible modificació del Reglament 853/2004.
L'OCU insta els parlamentaris espanyols al Parlament Europeu a votar a favor de l'entrada en vigor de la modificació del reglament que limita el temps de stiffening del salmó fumat a no més de quatre dies.
Què és l''stiffening'? Segons l'OCU, es tracta d'"una pràctica habitual en els salmons pescats a alta mar", per la qual "durant un període que ha de ser 'tan curt com sigui possible', entre el fumat del salmó i el posterior llescat aquest peix es conserva a una temperatura de -11ºC".
I és que l'OCU ha explicat que el problema es produeix quan aquest procés s'allarga més d'uns pocs dies. El 2022, una inspecció de la Direcció General de Salut a Polònia va detectar períodes de stiffening de fins a tres mesos; cosa que posa en risc la seguretat alimentària del salmó fumat.
- Així és com has de caminar (segons els nutricionistes) per perdre pes sense esforç
- El PP proposa una “autopista fiscal” perquè Catalunya sigui la comunitat que pagui els impostos més baixos
- Les pluges augmenten la capacitat dels embassaments per sobre del 18%
- El truc de la fregona que fa embogir a tothom: les juntes queden impecables
- Pere Guardiola admet que la UEFA només permetrà 9.000 espectadors a Montilivi per la Champions
- Els metges demanen eliminar-lo dels sopars: té fama de saludable, però no ho és
- «Després d’un any amb fàrmacs antiobesitat es torna al mateix pes»
- Necrològiques , Noticies de Necrològiques - Diari de Girona