Les millors postres casolanes per cuidar el cor i menjar una mica de xocolata

T'expliquem els beneficis del superaliment que duu 

Coneix la recepta pas a pas

Magdalenes amb doble xocolata: una recepta casolana i saludable

Magdalenes amb doble xocolata: una recepta casolana i saludable / freepik

B. Z.

Arriba l'estiu i potser encara no has perdut els quilos de més que et sobren per estar esplèndid. Doncs no et preocupis perquè avui t'explicarem com fer-ho sense haver de fer una dieta estricta: podràs menjar postres delicioses. A més, aconseguiràs reduir el colesterol. Recorda que per tal que la dieta sigui efectiva has de menjar saludablement i practicar de forma regular esport; caminar també serveix. I, sobretot, no desisteixis! Agafa paper i boli perquè aquesta recepta de postres saludable no et deixarà gens ni mica indiferent. 

A més, recorda que hi ha diferents aliments que poden sadollar-te i eliminar aquella necessitat de dolç que en una gran quantitat d'ocasions ens demana el cos. El més recomanat per fer-ho és el dàtil. És una gran font de fibra i un aliment deshidratat, a causa del baix contingut d'aigua. Però el més interessant és que té un sabor dolç i que no aporta cap mena de sucre afegit.

Consumir dàtils diàriament pot protegir contra l'arterioesclerosi, principal causa d'atacs cardíacs i accidents cardiovasculars, segons un estudi realitzat pel professor Michael Aviram, bioquímic del Technion-Israel Institute of Science, i publicat a 'Journal of Agricultural and Food Chemistry'. En concret, aquest treball, fet sobre una mostra de 10 persones, va demostrar que, després de quatre setmanes consumint dàtils, s'experimenta una disminució del 15% dels triglicèrids i del 33% de l'oxidació dels greixos a la sang.

El dàtil és ric en sucres i vitamines A i B i, ja a l'antiguitat se'n deia la fruita de 'l'arbre de la vida'. El seu consum pot millorar la qualitat dels lípids (greixos) a la sang sense augmentar els nivells de sucre.

Unes postres delicioses amb dàtils

Et proposem una deliciosa recepta de magdalenes de doble xocolata que podràs elaborar pràcticament 20 minuts i que no té res de sucre. El compte foodtropia, que compta amb gairebé 200.000 seguidors, proposa aquesta deliciosa i divertida recepta, ideal per preparar amb els més petits de la casa.

Ingredients per a 8 magdalenes

  • 2 plàtans madurs
  • 10 cullerades de flocs de civada per triturar i fer-los farina o, directament, 10 cullerades de farina de civada
  • 50 g d'ametlles crues per triturar o farina d'ametlla
  • 2 cullerades de cacau pur en pols desgreixat
  • 4 dàtils medjoul
  • 2 ous
  • Xocolata 85% cacau
  • Una culleradeta de llevat
  • Opcional: un rajolí de llet o beguda vegetal per alleugerir la massa

Passos a seguir:

  • El primer que hem de fer és triturar bé la civada i les ametlles per convertir-les en farina. Quan ho tinguem, les reservem en un bol cadascuna. A continuació, batem els plàtans, l'ou i els dàtils sense pinyol.
Els beneficis dels dàtils per a la salut

Els beneficis dels dàtils per a la salut / azerbaijan_stockers

  • El pas següent és barrejar la massa que ens has quedat amb la farina de civada i d'ametlles que vam fer. Posteriorment, empolvorem amb el cacau en pols i remenem bé la barreja.
  • El següent pas és afegir una culleradeta de llevat. Després, amb una cullera, afegim les magdalenes a un motlle. L'ideal és greixar molt lleument aquests motlles amb una mica d'oli perquè agafi bé la barreja.
  • Com a afegit opcional, es pot posar sobre cada magdalena un petit tros de xocolata (com més alt sigui el seu percentatge, menys sucre tindrà i més sa serà per a nosaltres).
  • Finalment, enfornem les nostres magdalenes al forn durant 20 minuts i a temperatura de 180 graus. Bon profit!