Un total de 644 persones van acudir divendres i dissabte passat a les urnes per votar els primers pressupostos participats de Lloret de Mar, en els quals els ciutadans podien escollir on invertir una partida econòmica de mig milió d'euros. Concretament estaven convocats a votar un total de 32.159 lloretencs majors de 16 anys, cosa que suposa que la participació va ser d'un 2%.

Aquestes xifres es van donar a conèixer ahir a la tarda, durant l'escrutini públic que es va dur a terme al Centre Cívic del Rieral, un dels dos punts habilitats per a la votació i en el qual van votar 315 persones. L'altre punt es va establir a la planta baixa de l'Ajuntament, on van exercir el dret a vot un total de 329 persones. Dels 644 vots emesos, només 628 van ser admesos, ja que 16 van ser declarats nuls.

Va ser en aquest acte on es van revelar les propostes de millora guanyadores que tiraran endavant en les tretze zones diferents en què s'ha organitzat el municipi i que no corresponen únicament a barris i veïnats: Can Ballell, el Barri dels Pescadors, Can Carbó-Mas Baell, Can Sabat-Zona esportiva, El Rieral, Molí-Mas Vila-Can Ribalaigua, el nucli antic, Puigventós, la zona centre, est, nord, oest i sud. En total, es van poder votar 37 propostes, escollides entre les 58 que van ser triades per les assemblees veïnals i les 250 presentades inicialment. I d'aquestes, va sortir guanyadora una sola proposta per cada zona enfocades sobretot a la instal·lació d'elements relacionats amb l'esport, la col·locació de mobiliari urbà o la millora de diferents infraestructures públiques, entre molts altres. Tot i que la majoria de propostes presentades feien referència, però, a parcs infantils i espais per a gossos, finalment no van sortir vencedores en cap de les zones.

Respecte al pressupost assignat, en cas de sobrar diners perquè la iniciativa guanyadora no requereix una inversió total, es podria destinar -segons va informar el consistori- a fer alguna altra de les accions. Així, si per exemple en el cas del Rieral, només es gasten 14.995 euros dels 38.961,04 que tenia assignats, en quedaran 23.966 que es podrien invertir en altres actuacions a la zona. De moment, però, es presentarà el resultat de la votació al Consell Veïnal perquè pugui fer les consideracions que cregui oportunes. Aquest Consell està format, entre altres, per l'alcalde, Jaume Dulsat, el Síndic del ciutadà, Quim Teixidor, o un representant de cadascuna de les zones.