El jutjat d’instrucció 3 de Santa Coloma de Farners en funcions de guàrdia ha prorrogat fins al dimarts la detenció dels tres presumptes vinculats a l’apunyalament a un jove el divendres a la nit en un carrer de la localitat. Ho ha decidit «per la necessitat de practicar diligències urgents abans que declarin», ha informat el TSJC en un comunicat.

Els Mossos els van detenir entre el dissabte i el diumenge com a presumptes autors d’homicidi en grau de temptativa i delicte d’odi. 

Els fets de Santa Coloma van començar en el marc d’un "botellón" que alguns joves van improvisar després que comencés a ploure. La gent es va posar sota del porxo del pavelló de Saioners i entre aquests hi havia el grup de la víctima i el dels presumptes autors. Ambdós grups, segons fonts consultades, ja es coneixien d’abans. Van començar a increpar-se i els presumptes agressors van dirigir alguns insults de caire racista contra la noia amb la que anava la víctima.

La víctima és un veí d’Arbúcies d’origen senegalès i que va patir una ganivetada profunda i llarga a la zona de l’estómac. Una ambulància el va evacuar a l’hospital Josep Trueta de Girona i va quedar-hi ingressat. Aquest dilluns va pujar a planta i es troba estable dins la gravetat.

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local van fer una detenció la mateixa nit dels fets i posteriorment, l’endemà es va arrestar al presumpte autor dels fets. Aquest diumenge també es va anunciar una tercera detenció. Dels implicats, n’hi ha almenys dos coneguts per la policia per la seva ideologia neonazi. Els investigadors dels Mossos d’Esquadra de Santa Coloma consideren que els tres homes són les presumptes autores d'un delicte d'homicidi en grau de temptativa i d'un delicte d'odi comesos la nit de divendres a dissabte a Santa Coloma de Farners.