Un calendari recull la diversitat religiosa que hi ha a Lloret de Mar

Hi participen totes les tradicions que tenen presència a la vila: catòlics, evangèlics, ortodoxos, hindús, musulmans, sikhs i jueus

Els membres de les diferents confessions i els representants polítics, a la presentació. | AJUNTAMENT DE LLORET DE MAR

Els membres de les diferents confessions i els representants polítics, a la presentació. | AJUNTAMENT DE LLORET DE MAR / l.f.g. lloret de mar

L. F. G.

L’Ajuntament de Lloret de Mar va presentar dijous el seu Calendari Interreligiós, que té com a objectiu que tots els veïns i veïnes de la localitat coneguin la diversitat i pluralitat religiosa que existeix al municipi. Aquest any, l’acte s’ha inclòs dins del calendari de propostes de la Capital de la Cultura Catalana, que durant enguany ostenta la localitat selvatana.

El calendari és una iniciativa de la Taula de Diàleg Interreligiós de Lloret, en la qual participen representants de la parròquia de Lloret, l’Església Evangèlica Pentecostal de Filadèlfia, l’Associació Cultural de la Índia de Lloret de Mar, la Comunitat islàmica Mesjid Abubacar, la Comunitat islàmica Essouna, la Comunitat Islàmica Jóvenes de Lloret de Mar, l’Associació religiosa Shiri Guru Nanak Dev Ji Singh Sabha i l’Església Ortodoxa russa. Aquesta Taula la dinamitza el Pla Local de Ciutadania de l’Ajuntament, gestionat per la Fundació Ser.gi, i que forma part dels projectes de Serveis Socials Especialitzats de la Secció de Benestar i Família.

Tal com recorda l’Ajuntament de Lloret, les tradicions religioses es regeixen per un calendari propi de festes, i en el cas del municipi el calendari recull les principals festivitats de totes les tradicions que tenen presència al municipi: l’església catòlica, l’evangèlica i l’ortodoxa, l’hinduisme, l’islam, el sikhisme i el judaisme.

La regidora de Benestar i Família, Arantxa Jiménez, ha explicat que aquest recull, que es és la vuitè any que es presenta, «neix de l’interès de les persones participants a la Taula de Diàleg per saber les festivitats de les altres tradicions, i d’aquesta manera reconèixer l’altre, felicitant-los en les principals celebracions al llarg de l’any». Aquest coneixement es vol fer efectiu a la resta de la població, també.

«Intercanvi d’experiències»

L'acte va comptar amb la benvinguda de la pròpia Jimenez, i amb la intervenció del director de la Direcció General d’Afers Religiosos, Carles Armengol.

Tot seguit es va llegir un poema en diferents idiomes de les confessions religioses que conviuen a Lloret i, finalment, els assistents van poder gaudir d’una actuació musical i de dansa. Va tancar l’acte l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, que va remarcar que amb aquestes iniciatives «fem més ampli el coneixement de la diversitats de religions que conviuen al municipi i fomentem l’intercanvi d’experiències i la bona convivència entre les persones».