Enxampen un conductor a Riudellots transportant 20 immigrants sense papers

Eren d'origen pakistanès i indi i viatjaven en condicions insalubres dins una furgoneta - Policia Nacional els fa expedient d’expulsió

L’autopista AP-7 al seu pas per la Selva, foto d’arxiu.

L’autopista AP-7 al seu pas per la Selva, foto d’arxiu. / Marc Martí Font

Eva Batlle

Eva Batlle

Nova localització d'immigrants sense papers a les comarques de Girona i detenció d'un conductor per presumpte afavoriment de la immigració il·legal.

Els fets van succeir el dia 11 de maig cap a un quart de sis de la tarda i durant un control preventiu dels Mossos de Trànsit a l'autopista AP-7 a l'altura de Riudellots de la Selva -quilòmetre 71-. Els agents van fer aturar una furgoneta amb matrícula italiana i la sorpresa va ser que a dins hi havia 20 persones sense papers.

Arran de la troballa, van alertar la Policia Nacional i el SEM, que va atendre els passatgers, ja que es trobaven en condicions insalubres de viatjar a la furgoneta perquè eren molts més de les places que hi ha al vehicle. En total eren 20 persones, d'origen pakistanès i índia.

Posteriorment, les persones indocumentades van ser traslladades a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Santa Coloma de Farners per ordre judicial per tal d'escoltar-les en declaració.

Els Mossos van començar les indagacions i van poder esbrinar que havien començat el viatge a Milà i que el seu destí era Portugal. Davant dels fets, els agents van detenir al conductor de la furgoneta. Es tracta d'un ciutadà pakistanès de 28 anys com a presumpte autor d'un delicte d'afavoriment de la immigració il·legal però també per dos de seguretat viària, ja que conduïa sense haver obtingut mai el permís i per conducció temerària per portar un excés de passatgers.

Arran dels fets, els Mossos van contactar amb la Policia Nacionalque s’encarrega de l’àmbit d’estrangeria. Aquest cos policial va obrir una investigació per aclarir si es tracta d’un cas aïllat o hi ha algun tipus de màfia al darrere d’aquest cas. D'altra banda, els agents de la Policia Nacional els van aplicar la llei d'estrangeria i els ha obert un expedient d’expulsió que ha de fer el seu curs.

Els Mossos de la comissaria de Santa Coloma de Farners, d'altra banda, van fer gestions amb la comunitat sikh de la ciutat per tal que els acollissin provisionalment els migrants sense papers per poder passar la nit fins a l’endemà que havien estat citades per declarar davant del jutjat de guàrdia.  

Aquest és el segon cas d'immigració il·legal en menys d'un mes que es detecta a Girona i de les mateixes característiques. A finals d'abril, van enxampar un altre conductor amb 15 immigrants il·legals.

Subscriu-te per seguir llegint