El govern de Lloret gastarà mig milió d’euros a l’any en retribucions als regidors

Un moment del ple per aprovar el cartipàs a l'Ajuntament de Lloret de Mar

Un moment del ple per aprovar el cartipàs a l'Ajuntament de Lloret de Mar / Ajuntament de Lloret de Mar

Jesús Badenes

Jesús Badenes

El nou govern de Lloret de Mar va comunicar en el passat ple que es reduïen les retribucions als regidors del govern. En un intent de demostrar austeritat, es va anunciar en l’últim ple municipal una reducció d’aproximadament el 4% en les retribucions dels regidors del govern. No obstant això, aquesta afirmació, desproveïda de dades concretes, ha despertat les sospites de l’oposició, que no veu reflectida aquesta disminució en els documents portats al ple.

Pel que fa a les retribucions dels regidors finalment ascendeixen a un mig milió d’euros anuals aproximadament. Malgrat que el PSC, Junts i En Comú van presentar fins i tot esmenes en el propi ple per reduir aquests sous, la xifra final supera els càlculs dels governs anteriors ja que disposaven de menys regidors. L’alcalde de Lloret de Mar, Adrià Lamelas, va assegurar que els càlculs s’han fet sobre les remuneracions cobrades de manera efectiva a finals de 2022 i no sobre les previsions. A més, afirma que s’ha limitat el nombre d’assistències màximes que es podran cobrar, fet que ajudarà que no s’excedeixi el pressupost de retribucions.

El mateix Lamelas va indicar que «tenim una situació econòmica delicada i s’hauran de fer moltes restriccions des de totes les àrees per poder acabar l’any. El govern havia de donar exemple retallant-se els sous».

Lamelas va assenyalar que els sous es van aprovar mitjançant esmenes perquè es va voler anar ràpid amb la configuració del nou govern. «Tenim molts temes pendents i vam decidir convocar el ple com més aviat millor. Volíem que fos dilluns i no es podia fer, calia esperar 48 hores. Per això vam fer les esmenes, per no retardar que el govern pogués treballar des del primer dia. S’han de signar ajuts i documentació amb celeritat i volíem estar operatius el més aviat possible», va dir Lamelas.

L’alcalde, Adrià Lamelas, que liderava la llista més votada a les eleccions del 28-M, governarà amb vuit regidors del PSC, el partit de Junts, encapçalat per Jordi Martínez, amb quatre regidors, i Frederic Guix, del partit En Comú Podem. El grup estarà format per 13 regidors. Com va informar el govern, hi haurà quatre dedicacions exclusives i set dedicacions parcials. Hi haurà una dedicació exclusiva més que en l’anterior govern.

En el ple es va donar compte que la retribució de l’alcalde Adrià Lamelas serà d’aproximadament 53.707,88 euros per una dedicació del 90%. Pel que fa a les dedicacions exclusives, hi haurà dos tinents d’alcalde amb aquesta categoria. Un tindrà una retribució de 44.850 euros. Les altres tres retribucions seran similars, amb poc més de 39.000 euros, per a una tinença d’alcalde i dues regidories delegades.

D’altra banda, el primer tinent d’alcalde serà Jordi Martínez; el segon, Isabel Bernal; el tercer, Marina Nicolàs; la quarta, Míriam Rodríguez, i el cinquè, Frederich Guix.

L’oposició no veurà modificades les seves retribucions, malgrat que el mateix alcalde va admetre que no és un sistema just, però no han aconseguit arribar a una entesa amb els grups de l’oposició. El problema rau en què un grup petit amb un únic regidor rebrà una compensació gairebé semblant a un grup amb dos regidors.