Adrià Lamelas (PSC) és proclamat alcalde de Lloret

El socialista assegura que els integrants del govern «ens centrarem en àmbits com la mobilitat, urbanisme, seguretat i neteja»

Adrià Lamelas (PSC) durant el ple d’investidura de Lloret de Mar.

Adrià Lamelas (PSC) durant el ple d’investidura de Lloret de Mar. / Ajuntament de Lloret de Mar

Redacció

El cap de llista del PSC a Lloret de Mar, Adrià Lamelas, s'ha convertit aquest dissabte en el nou alcalde del municipi. El socialista, que va encapçalar la llista més votada a les eleccions, governarà amb majoria absoluta. Als vuit regidors del PSC, cal sumar-hi Junts, encapçalat per Jordi Martínez, amb quatre regidors, i Frederic Guix, de Lloret en Comú.

Les tres formacions van anunciar l’acord, amb el que sumen tretze regidors, dos més de la majoria absoluta, fa més d’una setmana. «Hem treballat per obtenir un pacte estable i ens centrarem en àmbits com la mobilitat, urbanisme, seguretat i neteja. Lloret canviarà de dalt a baix i cal la implicació de tot», ha assegurat el nou alcalde.

«Avui és un dia d’emoció i responsabilitat. És un honor ser alcalde i treballar pel meu poble i comença una nova etapa amb oportunitats i reptes que assumeixo amb un grup de persones compromeses per vetllar per la necessitat i millorar la qualitat de tots els veïns i veïnes de Lloret», ha destacat Lamelas.

Amb la proclamació del nou alcalde es posa el punt i final a l’etapa de Jaume Dulsat al capdavant del consistori, que fa uns mesos va plegar i va deixar lloc al seu successor, Albert Robert. La seva formació va decidir desvincular-se de Junts i crear la marca Tots per Lloret, que va quedar en tercer lloc a les municipals amb tres regidors.

Queden a l’oposició els grups polítics Tots per Lloret, amb tres regidors; Esquerra Republicana de Catalunya i Sumem Lloret, amb dos regidors cadascun, i Vox, amb una regidora. En total, el consistori de Lloret de Mar està format per 21 càrrecs electes.