Drons gironins de moda

Flock Drone Art, empresa nascuda a cavall entre Girona i la Catalunya central, s’ha consolidat com una referència en el sector dels esdeveniments amb drons

La companyia participa aquest cap de setmana al Drone Show Festival de Lloret de Mar

Francesc Arnau, el cofundador de Flock Drone Art, empresa especialista amb l’ús de drons.

Francesc Arnau, el cofundador de Flock Drone Art, empresa especialista amb l’ús de drons. / Flock Drone Art

Tony di Marino

La tercera edició del Drone Show Festival arrenca aquest divendres a Lloret de Mar. Flock Drone Art és l’empresa que coorganitza l’esdeveniment al costat de l’ajuntament i una de les companyies que hi participa. Darrere del projecte hi ha Francesc Arnau, que fa uns anys va quedar captivat per la combinació de tecnologia i entreteniment que suposen els espectacles amb drons i va decidir dedicar-hi la seva carrera professional. 

Arnau va abandonar l’enrenou de Barcelona amb tot just 22 anys per instal·lar-se a la Costa Brava. L'any 2006 va fundar Link Produccions, empresa amb seu a Girona i dedicada a la producció d’espectacles i va col·laborar en l’organització de festivals com l’Ítaca, Jardins de Cap Roig, Porta Ferrada o el Portalblau. Aficionat a la fotografia aèria des de molt jove, va començar a pilotar drons l’any 2012 per «pur oci» fins que, set anys després, va sorgir la idea empresarial de Flock Drone Art. 

El punt d’inflexió va ser quan en un curs amb de fotografia amb la manipulació dels drons va veure possible convertir la seva afició en una professió: «Tot va començar quan vaig veure un vídeo de Shanghai on van fer volar més de 1.000 drons al mateix temps, que en aquells dies va batre el rècord Guinness. Immediatament, vaig pensar; això ho haig de portar aquí» explica. 

L’empresa s’ha consolidat com una marca líder en la utilització de drons per a esdeveniments multitudinaris. En els últims dos anys, han realitzat més de 100 espectacles per a milers de persones a Espanya i l’estranger.  Utilitzant «tecnologies avançades i un enfocament meticulós en cada detall» la companyia busca captivar el públic i proporcionar «moments màgics i emocionants», apunta Arnau. També apunta que la motivació que suposa la constant innovació en el sector, pel fet que cada cop es fabriquen millors drons i es poden dur a terme espectacles més grossos i impactants. 

Travessant fronteres

Aquests espectacles també s’han convertit en una atracció irresistible per a institucions públiques i privades les quals busquen donar un toc innovador als seus esdeveniments. D’aquesta manera, el poder de convocatòria de l’espectacle ha impulsat la internacionalització de l’empresa.

L’empresari, de fet, preveu que, en els pròxims anys, més ciutats de països europeus s’afegeixin a la xarxa del Drone Show Festival. «Espero exportar aquesta marca aviat», comenta en relació amb la internacionalització de l’esdeveniment. També explica que no només tenen com a objectiu oferir entreteniment de primera classe, sinó també promoure el turisme i fomentar la sensibilitat artística a escala internacional.

Pel que fa a la legislació sobre els esdeveniments amb drons, Francesc Arnau esmenta que és un procés en constant evolució i que, a poc a poc, cada vegada és més «fàcil» aconseguir els permisos necessaris».

Malgrat estar en un moment dolç, l’empresari creu que el potencial del festival encara no s’ha explorat en tota la seva magnitud. Considera que a mesura que la tecnologia avanci i els límits de la creativitat s’ampliïn, és d’esperar que aquests espectacles es converteixin en un element cada vegada més present en els actes culturals, festivals i celebracions a tot el món.

Flock Drone Art va tancar el 2022 amb 415.000 euros de facturació i aquest any tenen previst arribar als 650.000 euros: «L’evolució és molt ràpida i estem treballant en la línia de créixer en flotes» comenta Arnau en referència a les perspectives de creixement empresarial. En referència als propers anys, ell ho té clar, els espectacles artístics amb drons han arribat per quedar-se i el Drone Show Festival és el clar exemple d’això.  

Subscriu-te per seguir llegint