Lloret inicia la licitació per recrear el Floridita de l’Havana

L’objectiu és crear un espai cultural que recreï el famós establiment cubà on es va popularitzar el daiquiri

Bar Floridita de l'Havana, a Cuba.

Bar Floridita de l'Havana, a Cuba. / Miquel Cornellà

DdG

L’Ajuntament de Lloret ha obert la licitació per la compravenda d’un immoble destinat a esdevenir «El Barman de Hemingway». L’objectiu és museïtzar i convertir aquest espai cultural en una recreació del bar Floridita de l’Havana on el lloretenc Constante Ribalaigua, juntament amb l’escriptor i periodista nord-americà Ernest Hemingway, va popularitzar el daiquiri, un còctel típic del Carib.

El preu màxim d’adquisició de l’immoble ascendeix a 190.000 euros, un preu que podrà ser millorat a la baixa pels licitadors. Respecte a l’immoble cal que estigui ubicat a la zona del nucli antic marcada a la licitació, on va néixer en Constante Ribalaigua, i haurà de tenir un màxim de dues plantes. En relació amb les dimensions la superfície construïda mínima és de 120 metres quadrats (m2) i màxima de 200 m2. La superfície mínima construïda en planta baixa és de 60 m2. Els interessants disposen fins el proper 18 d’agost a les 23.55 h per presentar-se.

Segons indica l’Ajuntament, aquesta iniciativa s’emmarca dins de l’estratègia municipal iniciada fa diversos anys d’impulsar projectes per millorar i revitalitzar el nucli antic de la població. A més aquesta iniciativa es troba emmarcada en el Next Generation finançat a través del Mecanisme de Recuperació, Transformació i Resiliència. NextGenerationEU, instrument financer de la inversió C14.I1 del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya.