Caldes manté viva l’esperança d’acollir la Ryder Cup

Membres del comitè tècnic van visitar el Camiral Golf & Wellness el 31 d’agost i l'alcalde del municipi també es va reunir amb ells a Roma fa quinze dies

Un dels camps de golf que formen part del complex Camiral Golf & Wellness de Caldes.

Un dels camps de golf que formen part del complex Camiral Golf & Wellness de Caldes. / Steve Carr (ACN)

C.J./Agències

L’Ajuntament de Caldes i els responsables del Camiral Golf & Wellness mantenen vives les esperançes d’acollir la Ryder Cup -una competició internacional de golf- de cares al 2031 tot i la negativa de la Generalitat d’autoritzar un tercer camp de golf requerit per l’organització. El passat 1 d’agost, després de mesos de negociacions, el Camiral Golf&Wellness, abans PGA Catalunya, va rebre la negativa del Govern de construir el tercer camp de golf degut al context climàtic i mediambiental marcat per la sequera.

Segons va avançar l’agència EFE i ha confirmat Diari de Girona, membres del comitè tècnic de la competició es van reunir el 31 d’agost amb els responsables del resort de Caldes. Segons explica David Plana, conseller delegat de Camiral Golf&Wellness, s’ha seguit treballat en la candidatura Costa Brava-Barcelona perquè compleix «la resta de condicions» i demandes. De fet, Plana destaca que el Consell de Ministres ja ha aprovat i signat el paquet de mesures econòmiques i fiscals necessàries, així com altres requeriments, en matèria de duanes o permisos d’immigració, per exemple, o la consideració d’esdeveniment especial. Des de Caldes lamenten que si s’hagués obtingut el permís per fer el tercer camp, la Ryder hauria garantit la celebració de la competició, mentre que ara mateix tot depèn de la decisió d’un comitè tècnic que ha d’avaluar si l’espai pot acollir la competició amb els dos camps actuals i fent, si cal, adaptacions a les instal·lacions per adequar-se. L’esmentat comitè serà l’encarregat d’analitzar les candidatures i elevar les millors a la presidència de la competició internacional perquè prengui una decisió definitiva. 

La candidatura compta amb el suport de les federacions catalana i espanyola de golf, les diputacions de Girona i Barcelona i els ajuntaments de Barcelona i Caldes. També ha rebut el suport del sector empresarial arreu del territori gironí.

«El que hem fet és tornar a adreçar-nos a la Ryder Cup i dir-los que tenim molt de suport, que no és fàcil, de l’administració central, de Barcelona, etc. i el que fem és intentar que tiri endavant la candidatura sense el tercer camp. D’altra banda, crec que com a gironins a nivell de territori és una molt bona oportunitat per descentralitzar i celebrar l’acollida d’un esdeveniment així», exposa Plana. El gerent afegeix que «quan la Generalitat va dir que no, ens vam posar a treballar. La Ryder va dir que s’ho miraria amb bons ulls. Ells ara mateix són a Roma i van enviar una delegació on hi havia, entre d’altres, el responsable que dissenya camps. El tema no és si el camp es pot fer o no, el problema són les instal·lacions adjacents i la mobilitat interna, que això és el que més preocupa. S’ha fet una proposta i ells l’estan revisant. Vull ser optimista perquè hi hem treballat dos anys i una part la tenim. Nosaltres estem disposats a fer inversions perquè sabem que s’han de fer modificacions».

Segons els càlculs de la candidatura, el torneig atrauria a més de 270.000 visitants i tindria un retorn econòmic superior als 1.300 milions d’euros, a més a més, generaria més de mil llocs de treball durant l’any de preparació. 

A l’abril, les patronals com la Federació d’Organitzacions Empresarials de Girona (FOEG) i Pimec, la Cambra de Comerç, les associacions de càmpings, apartaments i agències de viatge i la Federació d’Hostaleria i la Mesa de Turisme de Girona van signar un comunicat en el qual recolzaven la candidatura i destacaven que la Ryder Cup era «una gran oportunitat».

Reunió a Roma

D’altra banda, l’alcalde de Caldes de Malavella, Salvador Balliu, va visitar a mitjans d’agost les instal·lacions de golf de Roma que acollirà la Ryder Cup entre el 29 de setembre i l’1 d’octubre. Segons exposa el batlle, allà es va reunir també amb els organitzadors de l’esdeveniment per tal de conèixer la logística d’acollir un esdeveniment d’aquestes característiques. «M’he reunit amb empresaris de la zona, amb els organitzadors.. I realment el recolzament de totes les institucions allà ha sigut increïble. Pensa que han fet expressament una autovia de 52 milions d’euros. Crec que Catalunya perdria una gran oportunitat si deixa escapar la celebració de la Ryder Cup». 

Subscriu-te per seguir llegint