Malestar a Santa Coloma de Farners pels arbres del carrer Argiles

Una veïna ha presentat una queixa contra la tala d’aquests, tot i que l'Ajuntament assegura que es farà una votació popular per decidir sobre el seu futur

El carrer Argiles compta amb una desena d’arbres.

El carrer Argiles compta amb una desena d’arbres. / Imatge cedida

Redacció

Els arbres del carrer Argiles de Santa Coloma de Farners han obert un debat entre els habitants del municipi. Una veïna ha entrat una queixa a l’Ajuntament per protestar en assabentar-se que es preveia canviar l’arbrat que hi ha sobre la vorera, ja que els veïns que resideixen en paral·lel als arbres han demanat treure’ls d’allà. Aquests últims argumenten que els arbres deixen anar molta floració, fet que atrau les abelles i que provoca patinades per l’alta concentració de fulles que cauen a terra i que no es recullen. Tot plegat, però, no és del gust de tothom. Carme Casals, veïna de Santa Coloma, critica que es vulguin talar uns arbres que tenen més de 20 anys, i per això ha entrat aquesta protesta formalment al consistori per tal de revertir aquesta situació: «Els arbres i els coloms són bàsics per al funcionament del planeta i no els podem deixar perdre d’aquesta manera. S’hauria de trobar una solució sense necessitat de talar-los», exposa la veïna, que afegeix que «sense arbres i sense ocells l’espècie humana se n’aniria a la merda». 

Reunió amb els veïns

Per la seva banda, l’alcaldessa, Carme Salamanya, explica que són els mateixos veïns que resideixen en paral·lel als arbres els qui han demanat posar remei a una situació que es perpetúa des de fa anys. Segons Salamanya, el passat 1 de setembre es va fer una reunió amb els residents de la zona per parlar d’un possible canvi d’arbrat. L’alcaldessa, però, remarca que ara mateix «no està previst» tallar-los. «Són uns arbres que fan una flor petita i groga que provoca problemes al veïnat perquè cauen flors, hi van abelles, hi ha problemes i clar... Com que cau molta flor, les que queden a sota es podreixen i provoquen accidents i hi ha gent que ha patinat. Per ara s’ha fet una reunió amb els veïns per saber què es podia fer. Una possibilitat era tallar-los, però va quedar clar que no. I l’altra possibilitat és anar-los substituint cada 2 anys un, són set arbres en total, per no afectar a tota la zona perquè entenem que són un bé a nivell ecològic i fan l’efecte de protegir de la calor. Som conscients que no es poden tallar de cop i per això s’ha pres la decisió de fer una votació popular per decidir si es deixa tot tal com està o si es fa una substitució paulatina cada dos, tres o quatre anys que prèviament es pactaria entre veïns i Ajuntament», finalitza l’alcaldessa.