Una violació múltiple perpetrada a Blanes arriba a judici 12 anys després

L'únic acusat que s'ha pogut identificar s'enfronta a 56 anys de presó

L'acusat, d'esquenes, durant el judici a l'Audiència de Girona.

L'acusat, d'esquenes, durant el judici a l'Audiència de Girona. / ACN

Ariadna Sala

Ariadna Sala

La secció tercera de l'Audiència de Girona ha reprès l'activitat judicial després de l'aturada d'estiu amb un cas d'agressió sexual múltiple perpetrada a Blanes l'any 2011. Per aquests fets es va poder identificar un dels quatre suposats agressors, i l'acusat s'enfronta a 56 anys de presó per quatre delictes d'agressió sexual, dels quals tres com a cooperador necessari, i per un delicte de robatori amb violència.

Els fets van tenir lloc el 23 de desembre de l'any 2011. Segons ha explicat la víctima durant la seva declaració al judici, aquell dia va anar amb un grup de persones en un bar de Blanes, i allí va veure el processat i va interactuar amb ell perquè aquest li va demanar tabac. Tot i la negativa d'ella de donar-li, ell li va intentar arrabassar. Una estona després, va tornar-se a topar pel carrer al mateix home, que anava acompanyat d'un altre individu. "Van preguntar-me què feia i on anava, i vaig saber que em farien alguna cosa", ha dit.

Llavors la van forçar a entrar dins un cotxe, on hi havia dos homes més, i van conduir durant una estona, fins que van aturar el vehicle altre cop per agredir sexualment a la víctima. Segons la seva versió, van violar-la dos dels quatre homes, tot i que un tercer també ho va intentar. També van robar-li joies que duia a sobre i les seves pertinences. "Van aconseguir el que volien, i sort que em van deixar amb vida", ha assegurat la dona durant una llarga declaració.

Després de l'agressió la van deixar al voral d'un camí i va demanar ajuda a una dona que va dur-la a l'hospital.

L'acusat ha negat els fets, indicant que aquell dia va quedar amb un amic i que no era a Blanes. També ha manifestat que no coneixia de res a la víctima.

Versions contraposades

La víctima va reconèixer l'acusat, que seria el que va tenir el primer contacte amb ella al bar, a través d'un reconeixement fotogràfic. Després de veure diverses fotos va reconèixer "amb total seguretat" el processat. Per això, la fiscal del cas subratlla que no hi ha dubte de l'autoria de l'acusat. A més, ha posat en relleu els informes mèdics que es van fer a la víctima el dia de l'agressió, on es van objectivar lesions físiques i vaginals. La metgessa que va fer l'informe forense ha explicat que les lesions són compatibles amb una relació sexual. Per això, més enllà de la pena de presó, la fiscalia també demana una indemnització per la víctima de més de 26.000 euros.

Per la seva banda, la defensa representada per l'advocada Natàlia Frigola ha recordat que la víctima va declarar als Mossos d'Esquadra fins a tres vegades perquè al principi el seu relat no era "congruent" i els agents necessitaven més informació. En aquest sentit, segons Frigola, durant tot el procés d'instrucció han aparegut "múltiples contradiccions" a les quals s'ha de sumar el fet que els exàmens d'ADN no van mostrar compatibilitat amb l'acusat.

D'altra banda, també ha posat de manifest que la causa s'ha allargat injustificadament durant més d'una dècada, amb períodes de paràlisi que van arribar a ser de cinc anys. Per això, en cas de condemna, demana que se li reconegui al processat una atenuant molt qualificada de dilacions indegudes.