L’herència de l’assassí de Lloret: pisos i terrenys arreu de Catalunya

L’adinerat empresari Francisco Javier Vila Llobet va ser sentenciat el 1981 a 20 anys per haver assassinat a la seva dona

Va morir a Blanes el 2022 sense descendència i sense testament

Pla general de Lloret de Mar

Pla general de Lloret de Mar / David Aparicio

Clara Julià

Clara Julià

L’assassí condemnat l’any 1981 per la mort d’Aurora Braña a Lloret de Mar, Francisco Javier Vila Llobet, va morir l’any 2022 a Blanes. El cas que va protagonitzar aquest adinerat empresari va ser batejat per la premsa de l’època com El crimen de Lloret per la seva brutalitat. Els fets es van produir el març de 1979 i van arribar a judici el novembre de 1981. Vila Llobet era un barceloní de classe alta i el vicepresident de Industrias Besòs, una empresa que posteriorment es va convertir en Inbesòs, i va ser condemnat a 20 anys de presó per assassinar a la seva dona, Aurora Braña, el cos de la qual va ser localitzat seminú i amb la cara desfigurada en un descampat al costat de la carretera que uneix el municipi amb Tossa de Mar

L’home va morir el 26 de febrer de l’any passat a Blanes i no va deixar testament. L’empresari era fill únic i no tenia descendència, motiu pel qual la Generalitat va iniciar els tràmits per quedar-se els seus béns fins que el departament d’Economia i Hisenda va arxivar aquest procediment fa unes setmanes degut a l’aparició d’un hereu legítim que va acreditar millors drets successoris que l’administració pública. 

Després de ser condemnat, Francisco Javier Vila Llobet va reprendre la seva activitat professional. En aquest sentit, auditories de l’any 2007 de l’empresa Indústries del Besòs acrediten que continuava formant part del consell d’administració de la companyia, una metal·lúrgia que posteriorment es va enfocar en l’activitat constructora i immobiliària, fins que finalment es va fusionar amb el grup Nyesa.

L’octubre de 2008 Vila Llobet va presentar la seva dimissió com a conseller i vicepresident en el consell d’administració d’Inbesòs. Tenia 59 anys d’edat. A partir d’aquell moment, no es troben més dades públiques sobre la seva vida ni dels darrers anys d’activitat fins que, finalment, mor a Blanes amb 72 anys. 

Una herència escampada

A Francisco Javier Vila Llobet li consten més d’una desena de propietats i béns repartits entre Barcelona, Vilanova i la Geltrú i Lloret de Mar. Segons ha pogut saber Diari de Girona, l’home va heretar diverses propietats inscrites al registre a principis dels anys noranta i també en va inscriure d’altres després de diverses accions de compravenda.

En concret, a la capital catalana Vila Llobet comptava amb sis propietats: tres pisos a l’Eixample Esquerre -d’entre setanta i vuitanta metres quadrats cadascun-, dos pisos més a les Corts de més de 100 metres quadrats, i una propietat de prop de 300 metres quadrats al barri de Sant Gervasi.

Uns quilòmetres més cap al sud, a Vilanova i la Geltrú, també disposava de tres pisos d’aproximadament noranta metres quadrats i d’un local comercial. Tots ells ubicats al centre del municipi. Vila Llobet també era propietari d’un solar de 1.500 metres quadrats i dues parcel·les veïnes que sumen una extensió de prop de 3.000 metres quadrats més, tot plegat a Lloret de Mar. En aquest municipi Vila Llobet també hi tenia un xalet, anomenat Villa Aurora, on va assassinar la seva dona l’any 1981. Aquesta propietat, però, no consta entre els béns finals del difunt.

Subscriu-te per seguir llegint