Blanes renova les carrosses de la cavalcada de Reis i comptarà amb 300 participants

Dos dels vehicles seran dedicats al món de Disney i un tercer al circ

La carrossa dels regals en la cavalcada dels Reis d'Orient de Blanes.

La carrossa dels regals en la cavalcada dels Reis d'Orient de Blanes. / Ajuntament de Blanes

Redacció - ACN

L'Ajuntament de Blanes (Selva) renovarà completament les carrosses de la cavalcada de Reis. Se n'han fet set de noves i una vuitena s'ha reformat de dalt a baix. La cavalcada tindrà 300 participants i també incorporarà altres elements com ocells exòtics que busquen recrear la màgia i l'Orient Mitjà. Enguany també hi haurà dues carrosses dedicades al món de Disney. Una d'elles se centrarà en el Llibre de la Selva i l'altra serà per una de les princeses més clàssiques: la Blancaneus. N'hi haurà una altra dedicada a totes les princeses de contes i una quarta dedicada al món del circ. A continuació desfilarà la carrossa dels regals i tancant la comitiva passaran les dels Reis d'Orient.

El nou equip de govern de Blanes ha reformulat la cavalcada dels Reis d'Orient, que porta treballant-hi des de finals d'estiu. A les cinc de la tarda els actes arrencaran amb una batucada de la colla de diables Sa Forcanera a la plaça de Catalunya perquè tot el públic es traslladi fins a la Biblioteca Comarcal, on arribaran els tres Reis. Serà cap a tres quarts de sis de la tarda, envoltats per un espectacle pirotècnic.

Melcior, Gaspar i Baltasar aniran fins al passeig de la Marina, on els esperen les carrosses amb les que desfilaran pels carrers de Blanes. A les sis de la tarda la comitiva sortirà fins al passeig del Mar, seguirà el carrer Ample amunt i rodejarà la plaça de la Solidaritat. Després baixarà per la rambla de Joaquim Ruyra fins al carrer de Xavier Brunet. En aquest punt, els Reis d'Orient baixaran i faran el tram del passeig de Dins a peu fins a arribar al davant de l'ajuntament, on hi haurà l'alcalde del municipi i d'altres regidors esperant-los. Allà els lliurarà la clau de la ciutat per entrar a totes les cases.

Després faran una pluja de caramels i els reis aniran fins al passeig del Mar, on hi haurà muntat el campament reial. En aquest moment els nens podran donar-los la carta i parlar amb ells personalment abans de donar el tret de sortida a la nit més màgica de l'any.

Al llarg de la cavalcada hi participaran 300 voluntaris entre els quals hi haurà ballarines, pallassos i superherois. En les comitives reials també hi haurà nobles de la cort, abanderats, estendards i pendons reials, a banda dels regals tradicionals com l'or, la mirra i l'encens.