Entra en vigor la nova ordenança de patinets elèctrics a Arbúcies

L'Ajuntament porta a terme una campanya informativa i es començarà a sancionar el mes vinent

Setge als patinets elèctrics i les bicicletes per protegir els vianants

Entra en vigor la nova ordenança sobre patinets elèctrics.

Entra en vigor la nova ordenança sobre patinets elèctrics. / Ajuntament d'Arbúcies

Redacció

Arbúcies començarà a aplicar la nova ordenança reguladora sobre patinets elèctrics que recull que hauran de ser majors de 14 anys, portar casc i registrar el vehicle a l'Ajuntament. De moment es farà una campanya informativa, i a partir de l'1 de febrer, s'imposaran sancions a qui no compleixi.

L'ordenança municipal per l'ús de patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal pretén establir les condicions d’utilització dels vehicles de mobilitat personal, especialment el patinet elèctric.

El regidor de Governació, Jaume Salmeron, ha posat de manifest que "en els últims mesos havíem comprovat com els vehicles de mobilitat personal generaven en moltes ocasions situacions de risc, en compartir l’espai urbà amb la resta d’usuaris i és per això que vam creure necessària aquesta nova ordenança, que s’ha treballat conjuntament amb el cap de la Policia Local d’Arbúcies".

L'Ajuntament ha posat de manifest que la demanda social creixent per l’impuls de la mobilitat activa i sostenible, juntament amb els avenços en matèria de bateries elèctriques, han suposat un increment de l’ús dels patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal al conjunt del territori.

Per això, Salmeron afegeix que "la normativa local existent s’ha adaptat perquè s’hi reflecteixi l’ampli ventall de modalitats de mobilitat sostenible, se’n reconeguin els seus drets i deures i es fomenti la convivència viària, garantint i compatibilitzant així mateix, la protecció dels vianants a les zones on es restringeixin les condicions de circulació".

L'edat mínima per a conduir patinets s'estableix a 14 anys i, a més a més, s'hauran de registrar tots aquests vehicles a l'Ajuntament i presentar la corresponent assegurança de responsabilitat civil.

En el cas de menors d'edat, els tutors legals seran els responsables. El límit de velocitat s'estableix als 30 km/h i si es tracta de circular en espais reservats a vianants, la velocitat màxima serà de 10 km/h.

Els conductors de patinet també hauran d'utilitzar casc de forma obligatòria i no es podrà circular amb més d'una persona per vehicle. L'ordenança també contempla altres obligacions com ara respectar els senyals de trànsit, no es podrà circular amb auriculars o practicar acrobàcies fora dels llocs habilitats.

Sancions a partir de l’1 de febrer

Per tal que la població conegui aquesta nova ordenança es repartiran díptics informatius. A partir de l’1 de febrer, tota aquella persona que no la compleixi, podrà ser sancionada per la Policia Local i, fins i tot es podrà efectuar la retirada del vehicle en els mateixos supòsits que la resta de vehicles.

Aparcar en llocs habilitats

La nova normativa també fa esment a l'estacionament d'aquests tipus de vehicles, de manera que només podran aparcar als llocs habilitats i, en cas de no haver-n'hi, ho podran fer a les zones d'estacionament lliure en calçada o bé als espais per a aparcar les bicis existents al municipi.