Dos policies locals de Blanes i un ciutadà salven la vida d’un home en aturada cardíaca

Li van practicar les maniobres de reanimació i li van aplicar el desfibril·lador del cotxe patrulla mentre no arribava el SEM

El desfibril·lador de la Policia Local de Blanes

El desfibril·lador de la Policia Local de Blanes / ajuntament de Blanes

Eva Batlle

Eva Batlle

La ràpida actuació de la Policia Local de Blanes i un ciutadà ha permès salvar la vida d’un home en aturada cardíaca. Els fets van passar aquest dijous a quarts de set de la tarda, quan la Prefectura de la Policia Local va rebre una trucada del 112 informant que un home de 66 anys que s'havia desplomat a terra a l’aparcament de l’esplanada del costat de l’antic pavelló.

Una patrulla amb dos agents de la Policia Local es va dirigir a la zona i van trobar-se com un ciutadà li estava practicant les maniobres de reanimació (RCP). Els dos policies van substituir al ciutadà continuant amb les maniobres RCP, i també van connectar el Desfibril·lador Extern Automàtic (DEA) que duien al cotxe patrulla.

Els dos agents van estar atenent la víctima fins que van arribar les unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Un cop es va comprovar que la víctima es trobava estable, va ser traslladada a l’Hospital Josep Trueta de Girona. La víctima que és un ciutadà francès de 66 anys havia anat a Blanes amb una autocaravana.

Com que va arribar-hi tot sol a Blanes està previst que un agent de la Policia Local de Blanes que parla l’idioma francès es posi en contacte amb la família de la víctima per informar-los del succeït. Mentrestant, el cos de seguretat municipal mantindrà en custòdia la seva autocaravana, així com les seves pertinences, informa l'ajuntament de Blanes.

Futura felicitació

Per la seva banda, la persona que va actuar en primera instància per atendre la víctima és un ciutadà alemany de 59 anys. En aquest darrer sentit, el caporal de la Policia Local de Blanes que va supervisar el servei ha proposat que es reconegui l’acció tant d’aquest ciutadà alemany com dels dos agents que van intervenir rebin una felicitació oficial, en reconeixement i agraïment a la seva acció, que ha salvat la vida de la víctima.

Aquesta setmana a Begur, una voluntària de Protecció Civl també va recuperar un jove que s'entrenava a futbol i va patir un atac de cor.