Denuncia que no li paguen la llum d'una nau llogada a Maçanet i descobreixen un cultiu de marihuana a l'interior

La troballa la va fer la Policia Local amb la comitiva judicial el dia del desnonament de llogater

Els Mossos busquen la persona que havia llogat l'espai industrial després de desmantellar el cultiu de més de 1.000 plantes

Vídeo: Denuncia que no li paguen la llum d'una nau llogada a Maçanet i descobreixen un cultiu de marihuana a l'interior

DdG

Eva Batlle

Eva Batlle

Els cultius de marihuana són un negoci rendible per als delinqüents. Les plantacions es fan créixer en llocs de tota mena: amagades en camps, en horts, al costat del riu, entre altres. Però també n'hi ha que es col·loquen a dins de domicilis i naus.

Això és el que es va trobar la Policia Local a Maçanet de la Selvael dimecres passat dia 24 de gener. Van trobar una plantació en una nau industrial del polígon de Can Roure, situat davant la deixalleria municipal.

El curiós del cas és com va ser descoberta i com estava disposada. Aquell dimecres estava previst el desnonament de la persona que tenia llogada una nau d'aquesta àrea industrial. El seu propietari havia denunciat que feia més d'un any que no li pagaven els rebuts de la llum i això va fer que el jutge de Santa Coloma en donés l'autorització per fer l'entrada a la nau.

La comitiva judicial acompanyada per la Policia Local es van presentar en aquest local i la sorpresa va venir quan en va obrir les portes: hi havia un gran cultiu de marihuana.

Era de tipus industrial i fins llavors no havia provocat molèsties als veïns ni a la resta de naus de la zona, que n'hi ha 24. L'únic que sí que havien trobat la gent de la zona és algun moviment d'algun individu de tant en tant entrava i sortia del local, però no era la persona que l'havia llogada. A banda el que també havien detectat és que la nau sempre estava tancada.

Més de 1.000 plantes

Arran de la localització de la plantació de marihuana aquell dimecres, la Policia Local de Maçanet va alertar els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Santa Coloma de Farners. Aquest cultiu que es va desmantellar estava format per més de 1.000 plantes, un centenar de focus i molts ventiladors. A banda, les plantes estaven disposades com a l'interior d'uns armaris - petites estances-, tot professionalitzat, indiquen fonts consultades.

Durant l'escorcoll de la nau també van localitzar que l'aigua estava punxada però no del comptador sinó directament de la xarxa instal·lada sota del terra de la nau. Hi havien fet obres i tot estava rebentat.

Arran dels fets, els Mossos d'Esquadra han obert una investigació i tenen la nau custodiada. A banda, busquen la persona que va llogar-la.

Subscriu-te per seguir llegint