Un narcoassalt és la principal hipòtesi del crim de Sils

Els Mossos d'Esquadra troben marihuana a l'habitatge de la urbanització King Park de Sils

La víctima mortal era l'amo de l'habitatge i va rebre un tret a l'abdomen

La porta de la finca de la urbanització King Park de Sils on es va produir el tiroteig.

La porta de la finca de la urbanització King Park de Sils on es va produir el tiroteig. / ACN

ACN

La Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos d'Esquadra a la regió policial de Girona ha trobat marihuana a la casa de la urbanització King Park de Sils on divendres cap a les cinc de la tarda hi va haver un tiroteig. Com a resultat del foc creuat, una persona va morir i dues més van resultar ferides. La localització de la droga referma la principal hipòtesi dels investigadors: que el tiroteig es va produir per un narcoassalt o per una compravenda que va sortir malament. La víctima mortal era l'amo de la casa, situada a l'avinguda Catalunya, i va rebre un tret a l'abdomen. La investigació apunta que el ferit crític formaria part del grup d'assaltants.

El tiroteig va tenir lloc cap a les cinc de la tarda de divendres en una casa de l'avinguda Catalunya de la urbanització King Park de Sils. Com a resultat del foc creuat, una persona va morir i dues més van resultar ferides. La DIC dels Mossos a Girona s'ha fet càrrec de la investigació i treballa per identificar i detenir els autors del tiroteig mortal.

Fins al lloc, s'hi va traslladar la comitiva judicial, els investigadors i la policia científica, que van estar recopilant proves i vestigis i inspeccionant l'escenari del crim per intentar reconstruir els fets. Els serveis funeraris van traslladar el cos de la víctima a l'Institut de Medicina Legal de Girona, on ahir estava previst que els forenses li fessin l'autòpsia.

Fonts properes al cas han confirmat a l'ACN que els investigadors han localitzat marihuana a l'interior de la casa de Sils. Els primers indicis apuntaven a un afer per tràfic de drogues darrere del tiroteig i la troballa de la marihuana confirma la principal hipòtesi dels investigadors: que un grup rival anés a la casa amb l'objectiu de perpetrar un narcoassalt i endur-se la droga o que hi hagués una transacció de marihuana acordada que sortís malament i acabés a trets.

La víctima mortal, segons les mateixes fonts de la investigació, era l'amo de la casa, un home d'uns 40 anys. Va rebre un tret a l'abdomen. Un dels ferits va rebre dos impactes de bala, un a la zona cervical i l'altre al tòrax. A aquest ferit el van traslladar en estat crític a l'hospital Trueta de Girona, on va ingressar a l'UCI. La investigació apunta que seria un dels integrants del grup assaltant.El tercer ferit va rebre un tret al lateral del tòrax i la seva vida no corre perill.

Els investigadors dels Mossos esperen que el seu estat de salut millori per prendre-li declaració, i també han pres declaració a testimonis propers i estan analitzant les càmeres de videovigilància de la zona per identificar els assaltants.

El jutjat d'instrucció 3 de Santa Coloma de Farners, que tutela la investigació, ha decretat el secret de les actuacions.