Absolt el regidor del PSC de Blanes acusat d'amenaçar-ne un del PP

El jutge sosté que el denunciant va fer ús de la denúncia com un "element instrumental" per aconseguir la dimissió del regidor socialista

El judici ràpid als jutjats de Blanes per presumptes amenaces al regidor blanenc Pere Robert (PP) per part d'Enrique Pérez (PSC).

El judici ràpid als jutjats de Blanes per presumptes amenaces al regidor blanenc Pere Robert (PP) per part d'Enrique Pérez (PSC). / Ariadna Sala

Ariadna Sala

Ariadna Sala

El Jutjat d'Instrucció 5 de Blanes ha absolt el regidor del PSC, Enrique Pérez, d'amenaçar al també edil del PP Pere Robert després del ple que va tenir lloc el 25 de gener d'enguany a l'Ajuntament del municipi. Robert havia denunciat que aquell dia, cap a les deu del vespre i un cop acabat el ple, Pérez es va dirigir a un company seu de partit per proferir-li diversos insults dirigits a Robert, a més d'amenaçar-lo de contractar algú perquè li "fotés una pallissa".

Si bé el jutge considera demostrat que Pérez va dirigir-se al company de partit de Robert per dir-li que "en Pere és un inútil i un desgraciat, mai ha fet res per Blanes, me'n vaig perquè sinó li trencaré el cap", rebutja que la intenció del socialista fos amenaçar o intimidar el popular. En primer lloc, perquè només el receptor de la presumpta amenaçava va dir que Pérez volia que li transmetés aquell missatge al popular, i, en segon lloc, perquè si l'objectiu era amenaçar-lo, no "li veu el sentit" que no ho fes directament (estava a uns metres d'ell) en comptes d'acudir a un tercer. En últim lloc, destaca que el fet que posteriorment se li oferís una disculpa pública "permet apreciar la vertadera manca d'intenció d'atemorir el denunciant". Per això conclou que es tracta d'un comentari d'una conversa i l'absol del delicte d'amenaces lleus que afrontava Pérez i pels quals podia ser condemnat a pagar una multa d'entre un i tres mesos.

Mitges veritats

El jutge no es creu les declaracions de Robert ni la del receptor de les amenaces, ja que hi percep "un cert element espuri". El popular va deixar clar al judici que tot i que l'alcalde va proposar una roda de premsa per demanar disculpes ell va rebutjar-ho perquè ho considerava massa greu, i que l'única via que acceptava era la de la dimissió de Pérez. La sentència també es fa ressò de la declaració del regidor socialista Jordi Calvet, que va relatar que el popular va dir en una trobada posterior amb l'alcalde que "era la fi del govern i de la seva carrera política". Tot plegat, segons el jutge, es tradueix en el fet que Robert "li va donar a la denúncia un valor instrumental i no un element finalista per procedir contra el denunciat", conclou. La sentència no és ferma, i declara les coses d'ofici.