Un home s'enfronta a 5 anys de presó per intentar matar-ne un altre a Blanes

Va atacar la víctima, amb qui tenia una enemistat, amb un matxet a l'exterior d'un bar

De blanc, l'home que va intentar matar-ne un altre a cops de matxet a Blanes, a l'Audiència de Girona.

De blanc, l'home que va intentar matar-ne un altre a cops de matxet a Blanes, a l'Audiència de Girona.

Ariadna Sala

Ariadna Sala

Un home s'enfronta a 5 anys de presó per intentar matar-ne un altre a Blanes a cops de matxet el 2022. Durant el judici a l'Audiència de Girona ha reconegut que cap a les nou del vespre del dia 30 d'abril va anar a una cafeteria del municipi i que va trobar-se la víctima, a qui va demanar de sortir a fora per parlar. Llavors va intentar atacar-lo al cap amb un matxet, però l'altre home va protegir-se amb les mans, i va resultar ferit a altres parts del cos per l'agressió fins que va caure desmaiat a terra. Mentre no arribava la policia, persones que van veure l'agressió van fer-li un torniquet per intentar aturar l'hemorràgia que tenia en un braç.

El processat ha indicat que havien tingut disputes prèvies i que s'havien arribat a denunciar. Davant l'admissió de fets, tant la fiscalia com l'acusació particular han rebaixat la seva petició de pena de 13 a 5 anys de presó, perquè del relat de l'acusat entenen que l'atac no va ser per sorpresa. Per això el delicte pel qual l'acusen ara és intent d'homicidi i no d'assassinat. Amb tot, demanen que s'indemnitzi la víctima amb 130.652 euros tant pels danys morals, com per les seqüeles que li han quedat per l'atac i les intervencions quirúrgiques que li van haver de practicar. Així mateix, demanen que se l'expulsi del país quan hagi complert tres quartes parts de la condemna.

La defensa s'ha adherit a la petició de pena de les acusacions però no està d'acord amb la petició d'expulsió, ja que indica que el processat fa més de 20 anys que viu a l'Estat, està casat i té la família aquí.

El tribunal de la secció tercera haurà de resoldre aquesta qüestió en sentència.