Envien a presó sense fiança el membre d'una banda que tenia una nau amb més de 1.300 plantes de marihuana a Riudarenes

La col·laboració ciutadana ha estat clau ja que tenien problemes amb l'electricitat i hi havia molt moviment de persones sospitoses a la zona

Eva Batlle

Eva Batlle

La Policia Nacionalha detingut un integrant d'un grup criminal dedicat a la producció de marihuana i que tenia un cultiu de més de 1.300 plantes en una nau de 900m2 de Riudarenes.

La investigació es va iniciar gràcies a la col·laboració ciutadana, ja que segons la policia la zona on hi havia la nau es va tornar insegura per la gran quantitat de persones i vehicles que es movien per la zona. A més patien sobrecàrrega elèctrica amb el risc d'incendi que això comporta.

Aquesta banda conreava marihuana a l'interior d'una nau, on a més havien fet modificacions per optimitzar el cultiu de les plantes. Per això, utilitzaven materials d'elevat cost, com focus de baix consum, filtres de carboni i extractors per tal de no ser detectats per les forces i els cossos de seguretat. Així mateix, feien ús de material fertilitzant per accelerar el creixement i augmentar el percentatge de THC a les plantes de marihuana.

Després d'aquesta investigació, la Policia Nacional va practicar una entrada i registre a la nau industrial. Per les grans dimensions de la nau, van comptar amb l'actuació d'un subgrup de la Unitat d'Intervenció Policial (UIP) de Barcelona. A banda, un indicatiu de la Guàrdia Municipal de Riudarenes va col·laborar donant suport i seguretat durant tot l'operatiu.

Un cop a dins, els agents hi van trobar el responsable de la plantació. Com a resultat de la investigació, van desmantellar la plantació de marihuana i van arrestar el responsable de la plantació. En total van requisar 1.315 plantes de marihuana, amb un pes total d'aproximadament 200 quilos. Al mateix temps també van desmuntar tot el material d'elevat valor utilitzat per al cultiu de marihuana.

Llum punxada

Pel que fa a la llum estava punxada i amb l'actuació policial es va poder restablir el subministrament elèctric normalitzat a la zona, solucionant el problema de talls de llum patits pels veïns de la zona. La companyia elèctrica va calcular que l'import del frau elèctric comès per la plantació és de 117.664 euros.

El detingut va ser posat a disposició de l'autoritat judicial competent, el jutge en va decretar l'ingrés a la presó sense fiança.