El govern català celebra la iniciativa de la compra d'una dessalinitzadora per part dels hotelers de Lloret

La Generalitat assegura que s'estudiaran tots els projectes que s'impulsin per afrontar la sequera

Els hotelers de Lloret compren una dessaladora mòbil per omplir piscines i garantir aigua de boca en temporada turística

ACN

La portaveu del govern català, Patrícia Plaja, ha celebrat la iniciativa de la dessalinitzadora que compraran els hotelers de Lloret de Mar per poder omplir les piscines aquest estiu i totes les que s'impulsin per afrontar la sequera. Durant la roda de premsa d'aquest dimarts a Palau, posterior al Consell Executiu, Plaja ha afegit que el posicionament del Govern és el mateix que el de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), i que encara no han rebut la proposta tècnica de la dessalinitzadora. Plaja ha apuntat que s'estudiarà aquest i qualsevol projecte des de la comissió interdepartamental, l'ACA i l'Ajuntament, i que es prendran les mesures pertinents. La portaveu ha explicat que encara no s'ha decidit des de quin segon port es podrien enviar vaixells per portar aigua, si fos necessari.

En concret, la proposta que cal avaluar és la instal·lació d’una dessaladora mòbil que entrarà en servei d’aquí a tres mesos. El cost és d’1,5 milions d’euros, que pagaran de la seva butxaca els establiments adherits al gremi.