Blanes acull una taula informativa sobre el càncer de còlon

L'Associació Contra el Càncer de Blanes s'ha encarregat de l'organització amb motiu del dia mundial contra aquesta malaltia

La taula informativa amb els voluntaris de l'Associació Contra el Càncer de Blanes.

La taula informativa amb els voluntaris de l'Associació Contra el Càncer de Blanes. / Ajuntament de Blanes

DdG

L’Associació Contra el Càncer de Blanes va organitzar dissabte passat una Taula Informativa sobre la prevenció del càncer de còlon, coincidint amb el cap de setmana en què se celebrava el Dia Mundial de lluita contra aquesta malaltia. Diverses voluntàries de l’entitat van tenir cura de la taula que es va instal·lar dissabte al matí a la Plaça d’Espanya de la localitat.

Els voluntaris de l'Associació Contra el Càncer de Còlon de Blanes.

Els voluntaris de l'Associació Contra el Càncer de Blanes. / Ajuntament de Blanes

Tanmateix, durant aquests darrers dies també s’han instal·lat taules informatives a Lloret de Mar (el mateix dissabte 30 de març, igual que a Blanes) i a Sant Hilari Sacalm (el dimecres 27 de març). Des de l’Associació Contra el Càncer de Girona s’ha recordat que el càncer de còlon és el segon càncer amb més incidència en homes.

Ara bé, si es consideren de manera conjunta tots els casos als dos sexes, el càncer de còlon passa a ser el primer. Segons dades de l’Observatori del Càncer, l’any 2023 es van diagnosticar a Girona 363 nous casos de càncer de còlon. Cada any es diagnostiquen a l’estat espanyol prop de 15.000 nous casos d’aquest tipus de càncer, segons dades de la Secretaria de la Salut.

El 31 de març es commemora el Dia Mundial Contra el Càncer de Còlon, amb l’objectiu d’informar i sensibilitzar la població sobre les conseqüències d’aquesta malaltia. Tanmateix, aquesta efemèride impulsa accions preventives a la població i dona a conèixer la importància d’un diagnòstic oportú.

Un important mitjà de lluita és la prevenció. Per això, amb l’objectiu d’augmentar la participació en els programes de cribratge de càncer colorectal, l’Associació Contra el Càncer de Girona ha engegat la campanya "Juga el teu paper en la detecció del càncer de còlon".