Riudellots incorpora 2,5 milions de romanent al pressupost municipal

L'Ajuntament assegura que aquesta partida permetrà dur a terme setanta noves actuacions al municipi

Una imatge del darrer ple municipal de Riudellots de la Selva

Una imatge del darrer ple municipal de Riudellots de la Selva / DdG

DdG

El darrer ple ordinari de l'Ajuntament de Riudellots, celebrat el 18 de març de 2024, va aprovar la modificació del pressupost municipal, incorporant una partida pressupostària d'uns 2,5 milions d'euros procedents del romanent de tresoreria de l'any anterior. Aquesta decisió és el resultat de l'acord de coalició en el govern municipal i ha estat aprovada per unanimitat.

L'Ajuntament assegura que aquest augment pressupostari permetrà dur a terme una sèrie actuacions, entre les quals destaquen millores en la infraestructura urbana, la creació de subvencions i beques, la millora d'instal·lacions municipals i la creació d'un nou festival cultural.

Algunes de les actuacions urbanístiques que es duran a terme són l'asfaltatge de l'Avinguda Mas Pins i les seves voreres (698.000 euros), les obres de l'Avinguda Països Catalans (Tram Pineda) (525.500,16 euros) i l'arranjament del Camí de la Granyana (156.000 euros), entre altres. 

D'altra banda, el consistori afegeix que també es realitzaran "tasques essencials com la climatització de l'escola municipal (92.500 euros), la instal·lació de grades al camp de futbol (90.000 euros) i la creació d'un dipòsit d'estalvi d'aigua (30.000 euros)".

Així mateix, una part significativa d'aquest pressupost s'assignarà a la creació d'un nou festival cultural anomenat "El Festival Intrèpid". Amb una inversió de 78.500 euros, aquest festival sorgeix com "una iniciativa per a enriquir la vida cultural de Riudellots", expliquen.

En total, s'han programat setanta actuacions finançades amb el romanent. L'alcalde Josep Lluís Santamaria i el primer tinent d'alcalde, Lluís Barnés, han expressat la seva satisfacció pel suport unànime a aquestes iniciatives, destacant que aquestes inversions tindran un impacte positiu significatiu en la qualitat de vida dels habitants de Riudellots.

Així mateix, Santamaria ha recordat "la bona salut de les arques municipals mantenint des de fa més de set anys l'endeutament al 0%"

A més de les actuacions esmentades, cal destacar que encara estan pendents de concretar en aquest pressupost les inversions resultants dels pressupostos participatius previstos per aquest 2024. Es preveu que aquestes inversions oscil·lin entre 150.000 i 200.000 euros.