Un home estafa cinc persones a Lloret de Mar fent creure que els hi llogaria el pis i cobrant-los la fiança

Les víctimes avançaven els diners, però després no rebien ni el contracte de lloguer ni recuperaven l'import

Un vehicle dels Mossos d'Esquadra, en una imatge d'arxiu.

Un vehicle dels Mossos d'Esquadra, en una imatge d'arxiu. / Mossos d'Esquadra

ACN

ACN

La Policia Local de Lloret de Mar i els Mossos d'Esquadra han detingut un home de 42 anys acusat d'estafar almenys cinc persones fent-los creure que els hi llogaria el pis i cobrant per avançat la fiança. La investigació es va iniciar arran de cinc denúncies que van rebre els Mossos de la comissaria de Blanes. El sospitós anunciava el seu immoble a diferents portals d'internet en règim de lloguer. Segons argumenten les víctimes, l'arrestat els demanava per avançat la fiança, mentre es comprometia a tenir llest el contracte de lloguer el mes següent. En alguns casos, fins tot els hi feia un precontracte fals, a l'espera de tenir-ne un de definitiu.

El dia acordat per formalitzar l’acord, però, l’arrestat no es presentava ni responia als missatges que li enviaven i els suposats inquilins no rebien ni les claus ni tampoc podien recuperar els diners que havien avançat prèviament com a fiança. La investigació també va determinar que l'home feia aquesta estafa amb un pis que no era de la seva propietat, sinó que figurava com a llogater.

En total, l'home s'hauria embutxacat 3.000 euros mitjançant aquesta estafa. El dia 7 d'abril, la Policia Local de Lloret de Mar va arrestar l'home, pels volts de les tres de la tarda, donant compliment a l'ordre de detenció dels Mossos d'Esquadra. El sospitós va quedar detingut per un delicte d'estafa i un altre de falsificació documental pels precontractes que redactava. L'home ja ha passat a disposició del jutjat de guàrdia de Blanes.