La nova col·lecció de monedes d'1,5 euros comptarà amb el Castell de Peralada

Al setembre hi haurà es farà una tirada de 80.000 monedes

La moneda commemorativa del 2021

La moneda commemorativa del 2021

Cristina Clopés

Cristina Clopés

L'any passat va fer 20 anys de la circulació de l'euro, eliminant així, les pessetes de la nostra vida. La Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre, cada any, igual que altres països de la Unió Europea, treuen una tirada de monedes amb un motiu cèlebre. El 2021 les monedes emeses tenien com a imatge principal un linx ibèric i tenien un valor d'1,5 euros.

L'any passat la moneda commemorativa tenia un valor de 10 euros i aquest any, el Castell de Peralada apareixerà en elles. Aquestes monedes són exclusives per a col·leccionistes i no tenen cap valor per fer transaccions. 

Els castells del món seran el motiu de les monedes del 2023

Totes les monedes tindran el mateix valor, 1,5 euros i se'n posaran a la venda un total de 5.000 unitats per cada peça. Però, saps quants castells estaran representats? N'hi haurà 16, això vol dir que hi haurà una tirada de 80.000 monedes d'euro amb les imatges de diversos castells mundials.

Les monedes s'emetran el mes de setembre de 2023

Com seran aquestes monedes?

El motiu del castell serà en color i apareixerà el nom d'aquell en la moneda. A més a més, apareixerà la paraula 'Espanya 2023'. Les monedes tindran el valor d'1,5 euros, pesaran uns 15 grams i tindran un diàmetre d'uns 33 mil·límetres.