Així és un dels millors centres educatius concertats de Girona: aquest divendres té jornada de portes obertes

Des de fa gairebé 60 anys, Bell-lloc educa els seus alumnes en un present ple d’oportunitats perquè tinguin un futur de possibilitats i disposats a promoure un canvi positiu a la societat

El col·legi Bell-lloc és un dels millors centres concertats de Girona

El col·legi Bell-lloc és un dels millors centres concertats de Girona / Cedida

Jaume Puig

Escollir un centre educatiu és una de les tasques més importants que han d’encarar les famílies. D’aquesta decisió dependrà, en bona part, el seu desenvolupament acadèmic i també personal dels infants per fer front a un món cada vegada més competitiu i en constant canvi. Per aquest motiu cal seleccionar un projecte educatiu que l’acompanyi al llarg de la seva trajectòria escolar i l’impulsi com a persona. I el Col·legi Bell-lloc de Girona n’és un bon exemple d’aquesta fórmula des de ja fa 60 anys. 

El centre educatiu gironí ofereix una aposta ferma pel creixement global dels seus alumnes, sempre acompanyant a les famílies, protagonistes essencials de la seva educació. Bell-lloc té un projecte educatiu que va des de la llar d’infants (amb línies privades que permeten incorporar alumnes tot el curs) i amb una educació concertada des d’infantil fins el batxillerat. Un model que assegura l’estada del menor en un mateix centre educatiu durant tota la seva etapa acadèmica i que s’ha mostrat molt beneficiós i ple d’avantatges.

El col·legi Bell-lloc ofereix una educació que va des de la llar d'infants fins el batxillerat

El col·legi Bell-lloc ofereix una educació que va des de la llar d'infants fins el batxillerat / Cedida

“Bell-lloc procura ajudar a créixer en un ambient adequat a cada edat i nivell acadèmic, per impulsar els alumnes a tenir un caràcter ferm, equilibrat, amb capacitat de treball, oferint un pensament crític que es construeix amb principis sòlids i que perduren en el temps”, expliquen des de l’escola gironina. En aquest sentit, Bell-lloc considera que l’educació del caràcter de l’alumnat és fonamental. “Quan la persona funciona, la vida s’orienta i pren sentit. Escola i família treballen de forma conjunta perquè els fills i filles esdevinguin bones persones, ben preparades i capacitades per desplegar les seves qualitats per construir un projecte vital amb sentit”, apunten.  

El Col·legi Bell-lloc de Girona està situat en un entorn privilegiat

El Col·legi Bell-lloc de Girona està situat en un entorn privilegiat / Cedida

L’escola gironina amb un projecte basat en l’excel·lència

El projecte escolar del Bell-lloc està basat en l’excel·lència acadèmica. El centre educatiu concertat gironí té una proposta de valor afegit als estudis que inclou programes d’idiomes i ampliació de les matèries, en les que els alumnes poden obtenir més coneixement i multiplicar les seves capacitats. A més d’una organització flexible dels aprenentatges que permet atendre ritmes diferents, amb la intenció que tothom pugui aprofitar al màxim les seves capacitats. 

Educació plurilingüe a Girona

El Bell-lloc és un centre on el plurilingüisme té un pes molt important. L’adquisició del llenguatge i l’oratòria és una aposta del centre des dels primers anys, treballant el català, el castellà i l’anglès amb especialistes i ‘speakers nadius’. “Edifiquem l’assoliment dels alumnes al llarg de les diferents etapes: Infantil, Primària, Secundària (amb l’opció del sistema Dual americà) i Batxillerat (amb el Batxillerat Internacional) amb la voluntat és la d’ajudar a aconseguir que els alumnes arribin al màxim de les capacitats, siguin plurilingües i oberts al canvi”, asseguren des de Bell-lloc.

L’anglès és la primera llengua estrangera del centre i l’alumnat hi treballa de forma intensiva des de primer de primària. Més enllà de l’assignatura, també es potencia utilitzant-la com a llengua vehicular en altres assignatures en tota l’etapa educativa. A partir de l’ESO introdueixen una segona llengua estrangera de forma currícular amb opció de francès o alemany.  

El plurilingüísme és un dels eixos fonamentals del centre educatiu gironí

El plurilingüísme és un dels eixos fonamentals del centre educatiu gironí / Cedida

Educació planificada, personalitzada i amb valors

“La planificació de cada etapa educativa fomenta l’emprenedoria i la proactivitat, animant els nostres alumnes a guanyar premis nacionals i internacionals, com el Junior Achievement, l’Intel AI for Youth o les Olimpíades d’Economia o Química”, expliquen des del Bell-lloc. 

L’atenció personalitzada és també una de les fortaleses del centre, que ajuda els estudiants a desenvolupar-se amb el ritme adequat, disposant en tot moment del suport del tutor més directe i saber-se acompanyats en una etapa primordial de les seves vides i de les famílies. Aquesta atenció es fa també amb les mares i pares perquè hi hagi una visió de 360º i un únic objectiu a aconseguir. És per això que des de fa anys s’ha implantat el projecte B!Caràcter, que obre una nova dimensió a la formació de la persona: es desenvolupa el caràcter dels alumnes, proporcionant eines a les famílies per donar continuïtat a l’educació que se’ls dona a l’escola. Tots són un equip! 

¿Com és el projecte de l’escola Bell-lloc?

Les etapes educatives comencen des dels quatre mesos i arriben fins a Batxillerat i, properament, als Cicles Formatius. Des de les primeres etapes, al Bell-lloc es construeixen contextos d’aprenentatge significatius, aprofitant les passejades científiques pel bosc de l’escola, l’hort, l’experimentació a l’Atelier, els racons de llum, activitats plàstiques, matemàtica manipulativa, etc.  

“El treball cooperatiu i la cultura de pensament obren la ment i estimulen el pensament crític. Se segueix el model d’educació personalitzada que integra totes les dimensions de la persona (intel·lectual, afectiva, física, etc.), l’art, la música i, d’altra banda, també hi tenen una gran rellevància, conjuntament amb la informàtica i la robòtica, els llenguatges de programació es treballen des d’Infantil fins a Batxillerat. 

El Bell-lloc ofereix una formació que també treballa les habilitats personals de l'alumnat

El Bell-lloc ofereix una formació que també treballa les habilitats personals de l'alumnat / Cedida

¿Com són les instal·lacions de l’escola Bell-lloc?

L’espai que envolta l’escola és únic, amb instal·lacions àmplies, grans àrees verdes, tecnologia a les aules i zones esportives. Créixer i desenvolupar-se en un ambient com el que s’ofereix a Bell-lloc és una experiència que sempre s’ha destacat com a única per a les famílies i alumnes que hi han passat des de fa gairebé 60 anys.  

Les espaioses instal·lacions esportives afavoreixen la pràctica de l’atletisme, natació, futbol, bàsquet, l’handbol, voleibol i altres esports d’equip. Els patis de l’escola ofereixen una gran amplitud per a la convivència, l’amistat i la conscienciació en el respecte a l’entorn

Jornada de portes obertes de l’escola Bell-lloc de Girona

Durant el mes de febrer hi haurà les Jornades de Portes Obertes d’Infantil i Primària abans de les preinscripcions. La primera d’aquestes serà aquest divendres 2 de febrer. És un bon moment per a apropar-se a conèixer l’escola de prop, però també s’ofereixen visites personalitzades en qualsevol moment del curs.

Més informació

Trucant al 972 23 21 11

Per correu electrònic a informacio@bell-lloc.org

Al seu web