Mor Alicia Conesa, la jove que va impulsar la iniciativa barrets solidaris contra el càncer

La jove murciana va recaptar fons per a la investigació d'aquesta malaltia

L'escriptora Alicia Conesa, amb el seu llibre a la mà, en un acte al Romea.

L'escriptora Alicia Conesa, amb el seu llibre a la mà, en un acte al Romea. / A.M

DdG

Dimarts a la matinada, 6 de febrer, va morir als 34 anys la molinenca Alicia Conesa, autora de 'Todas conmigo', l'exitós llibre de no-ficció (gairebé 100 relats) i manual de com conviure amb el càncer.

Alicia Conesa Pérez va néixer a Torrealta, Molina de Segura. Va estudiar Turisme a la Universitat de Múrcia i un Grau Mitjà d'Administració i Gestió d'Empreses, pel qual va començar a exercir diferents treballs tant a Espanya com a l'estranger.

El 2022 la seva vida va canviar per complet, va ser diagnosticada amb un càncer de mama triple negatiu. Va passar d'una vida atrafegada a una contemplativa en què, entre altres coses, va haver de desenvolupar la seva creativitat per calmar la seva ment i prova d'això és 'Todas Conmigo', el seu primer llibre. Descarrega les pors, les esperances, les frustracions i les alegries d'un procés tortuós.

La jove murciana, juntament amb altres dones, van cosir i van posar a la venda barrets de ganxet per recaptar fons per a la investigació d'aquesta malaltia. Segons va explicar a mitjans locals al gener, quan es va celebrar la I Gala Barret Solidari, no va poder estar més satisfeta amb el suport brindat a la seva causa.

L'alcalde de Molina de Segura, José Ángel Alfonso, ha expressat el seu condol per la mort de la jove veïna del municipi a través de les xarxes socials. El regidor ha definit Alícia com "un exemple de fortalesa, fins al final, en la seva lluita contra el càncer".

"L'última vegada que ens vam veure va ser a la I Gala Barret Solidari, que ella mateixa va organitzar al Teatre Romea, per recaptar fons per a la investigació d'aquesta terrible malaltia. Va ser una nit molt emotiva i ella estava feliç, com sempre, amb el seu somriure etern", ha escrit l'alcalde de Molina.