L'escola de Girona on les seves alumnes accedeixen en primera opció a la universitat: fa portes obertes aquest cap de setmana

Les Alzines ofereix una educació personalitzada i de qualitat, amb immersió lingüística en anglès des dels 0 i fins als 18 anys

Els dies 23, 24 i 27 de febrer tenen jornada de portes obertes

Les Alzines ofereix un projecte educatiu que no només treballa les competències acadèmiques

Les Alzines ofereix un projecte educatiu que no només treballa les competències acadèmiques / Cedida / Les Alzines

Jaume Puig

L’educació juga un paper molt important en el futur dels fills i les filles. En un món cada vegada més globalitzat i amb una competència molt elevada, és important preparar-los per fer front a tots els reptes que puguin trobar-se. Però també és essencial que, més enllà de la part acadèmica, se’ls eduqui amb uns valors que els acompanyin al llarg de la vida. En aquest sentit, a Girona, i des de ja fa més de 40 anys, hi ha un centre que posa el focus en l’excel·lència acadèmica, però que també ajuda l’alumnat en el seu desenvolupament personal: La Institució Les Alzines.

Vols conèixer més d’aquest projecte educatiu? Segueix llegint!

Educació personalitzada

A l’escola, com a casa, cada nen i cada nena té el seu lloc. Un lloc únic. El projecte educatiu de Les Alzines aposta per aquesta singularitat i acompanya cadascuna de les seves alumnes de forma personalitzada. D’aquesta manera, garanteix el desenvolupament de les competències acadèmiques i personals que li permetran marcar la diferència al món.

La personalització pren forma gràcies a la tutora. Des del primer dia, cada alumna i família té assignada una tutora que els atén sempre que sigui necessari. Amb aquesta personalització, la tutora ajuda a fixar els objectius de millora que poden fer que l’alumna evolucioni en la seva formació acadèmica, social i personal.

“D’aquesta manera, l’alumnat, professorat i família van de la mà i configuren el millor entorn per afavorir que cada nena arribi a ser la millor versió de si mateixa. Amb suport, llibertat i formació”, apunten des de Les Alzines.

Aude! 25: el projecte educatiu innovador de Les Alzines

Aude! 25 és el projecte pedagògic de Les Alzines, que se centra a capacitar l’alumnat per tal que pugui fer front a reptes globals de futur. Un projecte estratègic docent que es renova cada cinc anys i que treballa, principalment, quatre línies:

  1. Lideratge ètic: educació integral, identitat cristiana, fortaleses del caràcter i educació per a la igualtat.
  2. Preparats per al canvi: cultura de pensament i creativitat, avaluació competencial, aprenentatge cooperatiu i per projectes, personalització i inclusió.
  3. Competència global: plurilingüisme, STEAM, competència digital, art i esport.
  4. Compromís social: oberts a la comunitat, implicació i compromís social.

“Amb tot, el nostre alumnat adquireix les habilitats i competències necessàries per a enfrontar-se al món amb optimisme, alegria, esperit de servei, amb criteri i preparació. Amb uns valors que determinen el seu impacte al món. L’entorn segur i familiar que els ofereix Les Alzines els permet créixer amb valentia i esdevenir persones formades”, expliquen des del centre gironí.

Educació amb immersió en anglès dels 0 als 18 anys a Girona

De Les Alzines, els alumnes surten amb un elevat grau de competències i preparats per fer front als reptes que puguin trobar-se. I això ho demostren no només els resultats acadèmics obtinguts al Batxillerat o les PAU, sinó sobretot les seves habilitats i competències. “El nostre alumnat el formen persones amb caràcter propi, persones amb una empremta determinada, amb pensament crític, habilitats d’oratòria i domini de la llengua anglesa”, asseguren des de Les Alzines.

Les Alzines aposta per un programa d’immersió en llengua anglesa que en garanteix el domini absolut al final de l’etapa educativa. Des de la llar d’infants, el seu alumnat viu gairebé el 40% del seu dia a dia a l’escola en anglès. En finalitzar l’etapa d’Infantil, és capaç d’incorporar-lo a la seva expressió oral en classes de conversa en grups reduïts impartides per auxiliars de conversa nadiues.

Dues alumnes de Les Alzines amb l’actual uniforme.

Dues alumnes de Les Alzines / Cedida / Les Alzines

Aquesta aposta decidida de l’escola no es limita només a oferir al seu alumnat més hores d’exposició a la llengua anglesa o a d’altres matèries impartides en anglès. També hi ha una exposició sostinguda i natural a l’anglès, que acompanya l’alumnat durant tota la seva vida educativa. A Primària, la classe d’speaking és fonamental per a preparar-se bé per a les proves externes que l’escola ofereix de forma extracurricular, certificats oficials com: Universitat de Cambridge (Cambridge ESOL), Oxford Test of English, Escola Oficial d’Idiomes (EOI), etc. Tot plegat, es complementa amb programes d’immersió a diferents nivells, o amb estades a l’estranger que poden ser d’una setmana o, fins i tot, d’un trimestre d’escolaritat a centres educatius d’arreu. També, hi ha la possibilitat de fer un Summer Camp.

En arribar a la Secundària, l’alumnat té la possibilitat de cursar el “Diploma Batxillerat Dual Internacional”, que els prepara per a poder obtenir el títol de Batxillerat corresponent als Estats Units. A més a més, poden cursar el Batxillerat Internacional, un itinerari curricular reconegut a tot el món que ofereix un programa acadèmic i educatiu d’alta qualitat. Si ho prefereixen, també poden fer l’anglès del Batxillerat Internacional per completar la seva formació en aquesta llengua.

El 100% de l’alumnat aprova les PAU

Si hi ha un tret que defineix l’èxit educatiu de Les Alzines són els resultats de les PAU. El 100% de l’alumnat de segon de Batxillerat va aprovar la selectivitat el darrer curs. No només això, ho va fer amb una mitjana de més de mig punt per sobre de la mitjana de la demarcació de Girona.

“El millor d’aquestes dades no són el resultat numèric. El millor és que, gràcies a aquestes dades, cadascuna de les alumnes de Les Alzines podrà escollir amb plena llibertat el seu itinerari formatiu post escolar i, en definitiva, el seu futur professional. A Les Alzines no ens esforcem per educar noies amb les millors notes. Sinó que ens esforcem per educar persones íntegres, solidàries i professionals competents”, asseguren des del centre educatiu concertat.

Jornada de portes obertes a Les Alzines

Les Alzines és una bona aposta per l’educació dels fills i filles. Allà els espera també una segona llar, un molt bon entorn on créixer i desenvolupar els seus talents per convertir-se en la millor versió possible. “Persones preparades, amb criteri i amb molt per oferir al món”, defineixen.

Les famílies que vulguin conèixer el projecte educatiu, les instal·lacions i tota la oferta de Les Alzines, poden visitar el centre educatiu concertat de Girona en les jornades de portes obertes organitzades pels dies 23, 24 i 27 de febrer. Només cal que t’inscriguis en aquest enllaç.