Aquestes són les professions en les quals es fomentaran les jubilacions anticipades

L'edat de jubilació ordinària està situada en 66 anys i 6 mesos en 2024

Un pescador feinejant al port pesquer de Roses.

Un pescador feinejant al port pesquer de Roses. / ACN

El Periódico

Cadascun dels últims inquilins de la Moncloa han deixat com a llegat una nova reforma de les pensions que havia de fer sostenible el sistema... fins a l'arribada del següent inquilí. El Govern de coalició no ha estat una excepció i, sota la batuta del ministre José Luis Escrivá, va fer un volt de rosca al sistema públic per a tractar d'apuntalar el seu balanç d'ingressos i despeses, i preparar-se per al repte que representarà la jubilació de la generació dels 'baby boomers'.

L'edat de jubilació ordinària està situada a Espanya en 66 anys i 6 mesos en 2024. Els qui tinguin una carrera professional llarga de 38 anys o més poden fer-ho als 65 anys. No obstant això, existeixen altres condicionants que poden avançar la jubilació.

El Règim General és el règim més comú dins de la Seguretat Social i és aplicable a la majoria dels treballadors.

L'edat ordinària de jubilació en el Règim General és de 65 anys o 66 anys i 4 mesos en 2023, depenent dels anys cotitzats. Si un treballador compta amb almenys 37 anys i 9 mesos cotitzats, pot retirar-se als 65 anys. En cas contrari, l'edat de jubilació es retarda. No obstant això, hi ha excepcions per a uns certs treballs.

Si treballes en això, et podràs jubilar abans

Hi ha vuit professions excepcionals on es pot anticipar la jubilació: treballadors inclosos en Estatut Miner, personal de vol de treballs aeris, treballadors ferroviaris, artistes, toreros, bombers al servei de les administracions i organismes públics, membres del Cos de l'Ertzaintza i Policies Locals.

Els treballadors de la mineria i el carbó són els que es jubilen més primerenc, als 58,9 anys en mitjana.

Els treballadors de la mar es jubilen als 61 anys en mitjana, mentre que l'edat mitjana de jubilació en el Règim General és de 64,8 anys. Els treballadors autònoms són els que més triguen a retirar-se, jubilant-se de mitjana als 66,4 anys, coincidint amb l'edat legal fixada per a 2023.