Moren dues bessones de 12 anys en caure per la finestra d'un pis a Oviedo

Els sanitaris d'emergències mèdiques no van poder fer res per salvar la vida als infants.

Lloc del succès

Lloc del succès / LNE

DdG

La mort de dues nenes petites, dues bessones, precipitades al pati interior del seu edifici, al carrer Facetos, acaba de tenyir de dol i tragèdia el barri d'Oviedo de l'Eria. La policia acaba de confirmar que es descarta la participació de terceres persones en aquest "esdeveniment tràgic".

Segons el relat de testimonis presencials, els fets s'haurien produït cap a les nou del matí. Els crits desesperats del pare, demanant ajuda, van alertar de la tragèdia. Les seves dues filles, bessones de 12 anys, havien caigut al pati des de la finestra del seu pis, un quart del número 47 del carrer Facetos, i havien mort al moment. La Policia Nacional investiga ara les causes del succés.

L'inspector Pedro Aguado acaba de confirmar que es descarta la intervenció de terceres persones en aquest "esdeveniment tràgic".

Fa anys que la família, procedent d'un país d'Europa de l'Est, resideix a l'immoble. La mare i el pare estan rebent assistència psicològica al portal de l'edifici i acaben de ser traslladats a l'HUCA.

Les nenes tenen un altre germà petit, de 10 anys, que a aquelles hores ja era a l'escola.

L'alcalde, Alfredo Canteli, es va desplaçar a la zona a primera hora, acompanyat del regidor de Seguretat, José Ramón Prado, i acaba d'anunciar dos dies de dol a Oviedo. L'Ascensió, va dir, no tindrà música i el PP local interromprà la campanya durant dos dies. El PSOE també va anunciar que suspèn tots els actes.

Aquesta tragèdia es produeix quan es compleixen tres mesos d'un succés similar ocorregut a Sallent (Barcelona), on el 21 de febrer dues bessones, també de 12 anys, es van llançar al buit des del balcó de casa seva. Una de les nenes va morir i l'altra va resultar ferida greu.