Aquesta és la perillosa estafa per robar la gent gran en caixers automàtics

La Policia Nacional avisa sobre "l'estafa del bitllet", que té com a objectiu principal les persones grans que treuen diners del caixer automàtic

Aquesta és la perillosa estafa per robar en caixers automàtics

Aquesta és la perillosa estafa per robar en caixers automàtics / CC0

Gabriel Carey Cárcoba

La Policia Nacional ha avisat d'una nova forma d'estafa relacionada amb robar en caixers automàtics i que tenen com a objectiu principal les persones grans. L'avís ha sorgit arran d'una detenció a Barcelona de tres delinqüents que havien portat a terme aquesta estafa i que van aconseguir robar més de 2.600 euros. Per això, és important conèixer com actuen aquests delinqüents per no caure al parany i poder denunciar a temps.

Com es planteja l'"estafa del bitllet"

Algunes estafes, com és el cas, tenen més probabilitats d'èxit entre determinats col·lectius. Mentre que els joves han de tenir cura de portar bosses de roba i cordes, ja que són molt fàcils de robar, el grup dels jubilats ha d'estar atent als moviments que es puguin donar als caixers automàtics.

L'estafa del bitllet es planeja en grup, sent dos o tres els criminals que participen d'una vegada. Tots van vestits de manera que no puguin ser reconeguts, amb ulleres, gorra, mocadors, màscares o qualsevol altra peça dissuasòria, i així s'acosten a les persones grans que estiguin traient diners d'un caixer automàtic.

Mètode de l'"estafa del bitllet" en caixers automàtics

L'estafa comença amb un dels delinqüents apropant-se a la màquina per veure el codi PIN de la víctima. Un cop l'ha vist, un altre llença un bitllet a terra i li diu a la víctima que li ha caigut mentre recollia els diners del caixer.

Mentre la víctima s'ajup per agafar-lo, el primer delinqüent aprofita per robar la targeta de la persona del caixer. Durant tota aquesta operació, una tercera persona podria estar vigilant que no s'hi acosti ningú que pugui frustrar el robatori.

Final de l'estafa a la gent gran en caixers automàtics

Els delinqüents s'aprofiten de la bona fe dels jubilats, ja que és freqüent que en tornar al caixer i en adonar-se que la targeta ja no hi és es pensi que és el mateix caixer qui s'ha empassat la targeta bancària.

Mentrestant, els delinqüents poden anar a una altra màquina i utilitzar la targeta amb el PIN que ja coneixen per robar tots els diners que puguin del compte bancari de la víctima.