Una dona salva la vida en evitar que el seu maltractador estavelli el cotxe amb ella a dins a gran velocitat

El vehicle va topar contra una palmera després que la víctima accionés el fre de mà per impedir un xoc més violent 

Una reportera de Cuatro, agredida en ple directe: "Isa, t'acaba de tocar el cul?"

Imatge d'arxiu d'un vehicle del SAMU

Imatge d'arxiu d'un vehicle del SAMU / LEMV

DdG

Una dona de 53 anys va sortir indemne d'un accident de trànsit amb el que pretenia evitar que la seva parella estavellés el cotxe a gran velocitat, amb ella al seient del copilot, contra una rotonda del bulevard nord de València. «Va dir que volia matar-me i va accelerar», va manifestar la víctima a la policia quan va explicar per què havia accionat el fre de mà.

Els fets van passar cap a les 15 hores de diumenge a l'avinguda dels Germans Machado a l'alçada del camí de Farinós. Segons la denúncia que va presentar la víctima, van començar la discussió en un bar i la van continuar dins del vehicle amb més agressivitat encara de l?individu, que té antecedents per violència de gènere.

Quan la dona va tirar de la palanca del fre de mà, el cotxe va derrapar sense que el conductor el pogués controlar i va col·lidir contra una palmera de la mitjana del bulevard. El fort va impactar va trencar el tronc i el vehicle va quedar destrossat al mig dels carrils de circulació.

L'hora en què va tenir lloc l'accident, diumenge cap a les 15 hores, va ser clau perquè no hi hagués més cotxes implicats, ja que la circulació era escassa en aquells moments de la tarda. Després de rebre l'avís del succés, el Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU) va enviar una ambulància de Suport Vital Bàsic (SVB) perquè els sanitaris atenguessin les víctimes del sinistre. També hi van acudir dues patrulles de la Policia Local de València.

Temia per la seva vida

Els agents es van entrevistar separadament amb els dos ocupants del vehicle, la dona maltractada i la seva parella, per preguntar-los per les causes de l'accident i va ser llavors quan la víctima els va explicar com havien passat els fets. Ella va dir que havia tirat amb força del fre de mà perquè temia per la seva vida després que ell l'amenacés, presumptament, amb estavellar el vehicle a tota velocitat contra una rotonda per matar-la.

La dona es va espantar molt i no va dubtar a frenar el cotxe de manera brusca encara sabent que podria provocar un accident, com va passar, però va evitar un xoc més violent ia més velocitat. Segons la declaració de la víctima, el maltractador ja estava trepitjant l'accelerador quan ella va estirar el fre de mà.

La dona i la seva parella van patir lesions lleus després de la col·lisió del vehicle contra la palmera, i van ser atesos pels sanitaris a la ronda nord, però no van voler que els traslladessin a l'hospital.

Després d'escoltar la versió de la víctima, els policies locals van detenir l'home per un delicte de violència de gènere. A més, la dona va explicar als agents que el seu company sentimental ja havia estat detingut una altra vegada per maltractar-la.