Rohan Dennis, excampió mundial de ciclisme, detingut i acusat de matar la seva dona, va infringir les restriccions per COVID a Girona el 2020

El corredor, de 33 anys, que fins ara vivia a Andorra, on fa dos anys va ser arrestat un ciclista professional australià per agredir la seva dona, ha estat acusat d'atropellar mortalment la seva parella a Adelaida

«El COVID-19 i la quarantena poden llepar-me el cul»

Sergio López Egea/Bruna Segura

Rohan Dennis , 33 anys i dues vegades campió del món de contrarellotge, ha estat detingut a Adelaida (Austràlia), acusat de la mort de la seva dona. El corredor, que finalitza aquest diumenge contracte amb l'equip Jumbo (Visma-Lease, a partir de l'1 de gener), ja havia anunciat la retirada del ciclisme professional i havia tornat al seu país després d'haver residit durant diversos anys al Principat d'Andorra; de fet, va ser un dels primers professionals procedent d'Austràlia que es va instal·lar als Pirineus quan la majoria vivien a Girona.

Dennis estava casat amb l'excicilista olimpica de pista a Londres i Rio, també australiana, Melissa Hoskins, de 32 anys, que va morir a l'hospital per les greus ferides produïdes després de ser envestida per una furgoneta davant de casa seva. La parella tenia dos fills. Segons apunten mitjans informatius australians, Dennis ha estat detingut com a culpable de l'atropellament mortal i ha quedat en llibertat sota fiança.

Fa dos anys, un corredor australià, la identitat del qual mai no es va facilitar per part de les autoritats andorranes, va ser detingut a  La Massana, acusat d'agredir la seva dona. La dona va fugir del domicili familiar i va ser atesa al carrer per una crisi nerviosa. Hores després va ser arrestat per la policia el corredor professional que, aleshores (2021) tenia 31 anys.

En l'aspecte esportiu, Dennis s'havia convertit en un dels millors ciclistes professionals d'Austràlia. A banda d'aconseguir en tres ocasions el campionat del món de contrarellotge, va aconseguir el bronze als Jocs Olímpics Tòquio, en la mateixa especialitat. També hi tenia diferents medalles en proves de pista (plata a Londres 2012) sempre en la modalitat de persecució per equips. Comptava, a més, amb victòries d'etapa al Tour, a la Vuelta, al Giro i en carreres com la Volta, la Vuelta a Suïssa i la Tirreno-Adriàtic. És un dels pocs ciclistes que encara era en actiu que podia presumir de vestir el mallot de líder a Giro, Tour i Vuelta.

Malgrat el seu èxit professional, Dennis ha estat força polèmic fora de les curses. En el seu periode a l'equip Inneos, afincat a Girona va ser protagonista durant el confinament pel COVID. El cicilsita va decidir després de 34 dies sortir amb el seu vehicle i exposar-ho a les xarxes.