Mor de gana un nen de 2 anys després de passar uns quants dies al costat del cadàver del seu pare

Una treballadora social es va trobar els dos cossos sense vida, i la mare culpa les autoritats de negligència

Bronson i Kenneth Battersby, en una foto compartida per la família a Facebook

Bronson i Kenneth Battersby, en una foto compartida per la família a Facebook / Facebook

Bruna Segura

La mort de Bronson Battersby, un petit de només 2 anys, ha colpejat amb força el Regne Unit, deixant una gran tristor. El cos del petit va ser trobat abraçat al seu pare, Kenneth, que ja portava diversos dies sense vida.

Aquesta tràgica situació va succeir el passat 9 de gener a la localitat de Skegness, a Lincolnshire. Els veïns van alertar els serveis socials, i quan una treballadora es va apropar al domicili per intentar contactar amb la família, que no donava senyals de vida des del 26 de desembre, es va trobar els dos cossos sense vida a terra.

Les autoritats sospiten que el progenitor, de 60 anys, va morir a causa d'un infart, mentre que el nen va sucumbir per desnutrició després de passar diversos dies sense menjar.

La mare del petit, separada del pare, ha acusat les autoritats de negligència. En declaracions al diari 'The Sun', ha afirmat: "Si els serveis socials haguessin fet la seva feina, Bronson encara estaria viu. Però no van fer res".

Una família vulnerable

Kenneth es trobava en una situació de vulnerabilitat, i suposadament hauria de rebre visites setmanals dels serveis socials. Segons diversos mitjans britànics, la treballadora social assignada va anar a casa seva els dies 2 i 4 de gener, sense obtenir resposta en cap dels dos casos, i es va retirar.

En la tercera visita, la treballadora va expressar una gran preocupació i va entrar a la casa sospitant que alguna cosa greu havia passat, com finalment va ser.

"Els resultats de l'autòpsia confirmen que Bronson va morir de fam perquè el seu pare ja era mort. Creuen que Kenneth va morir no abans del 29 de desembre. Això significa que si la treballadora social hagués forçat l'entrada a la casa quan no va rebre resposta el 2 de gener, Bronson encara estaria viu", lamenta la progenitora.

Les autoritats del comtat de Lincolnshire han iniciat una investigació per esclarir els fets i determinar si hi ha responsabilitats a depurar.