La mare de Castro Urdiales va ser assassinada a casa seva: Els seus fills van portar el seu cadàver al cotxe i li van posar una bossa al cap per a fingir que algú l'havia segrestat

La Guàrdia Civil creu que van colpejar i van matar a la dona després d'una discussió familiar vinculada amb temes escolars i dels estudis

El fill petit, de 13 anys, no va poder ser detingut ni podrà ser acusat de cap delicte

Sílvia López va morir assassinada el 7 de febrer a casa seva

Sílvia López va morir assassinada el 7 de febrer a casa seva / Cas Obert

Luis Rendueles

Silvia López va morir assassinada a casa seva a Castro Urdiales (Cantàbria). Els seus dos fills adolescents, de 13 i 15 anys, amb la seva mare ja apunyalada i morta a casa, van decidir fingir que algú l'havia segrestat: li van posar una bossa d'escombraries al cap, li van recollir les mans i van traslladar el seu cadàver fins al cotxe, en el garatge, segons es desprèn de la recerca de la Guàrdia Civil i ha sabut CAS OBERT, canal d'investigació i successos de Prensa Ibérica.

"Ens estan segrestant, àvia"

Després, els dos fills de Silvia van posar el cos de la seva mare en els seients de darrere. Un dels menors va tenir un petit contratemps en moure el cotxe contra la paret de l'aparcament. L'àvia dels nens va ser la que, poc abans de les nou del vespre del 7 de febrer, va avisar a la Guàrdia Civil. La dona havia trucat per telèfon i un dels seus nets li havia dit que algú havia entrat a casa i els estava "segrestant" en aquest mateix moment. Després, la comunicació es va tallar.

Els investigadors de la Guàrdia Civil de Cantàbria van acudir a la casa per a tractar de resoldre el que semblava ser un segrest. A l'habitatge no hi havia ningú; en el cotxe de la dona hi havia el seu cadàver. Ni rastre dels dos adolescents, d'origen rus i adoptats. Tampoc hi havia el pare, que tenia torn de nit en una empresa basca i estava treballant.

Sense diners ni mòbil

Aquesta matinada, poc després de les dues, la Guàrdia Civil localitza als menors en els penya-segats del parc Cotolino. No portaven diners ni telèfon mòbil. No tenien pla de fugida. El germà menor, de 13 anys, no pot ser acusat de cap delicte, segons la legislació espanyola. Després de ser explorat, va ser traslladat a un centre de menors. El germà gran, de 15 anys, va ser posat a disposició de la Fiscalia de Menors, que de moment ha demanat el seu internament en un centre tancat durant sis mesos per un presumpte delicte d'assassinat.

Els investigadors tracten de reconstruir l'incident que va precipitar el crim. Ni la dona ni el seu marit ni els fills tenien cap denúncia presentada per episodis anteriors de violència. Tampoc hi havien intervingut els serveis socials del municipi.

El que se sap és que Silvia López, de 48 anys, era una persona religiosa i estricta amb l'educació dels seus fills. També, que alguns testimonis recollits pels investigadors apunten a alguns incidents violents anteriors amb els menors que no van transcendir fora de la família. Les primeres hipòtesis contemplen que el crim es va produir després d'una "discussió familiar" originada per les normes de conducta a la casa i vinculada al mateix temps que dedicaven els menors a l'estudi i les tasques escolars. Un d'ells la va apunyalar llavors al coll. La dona presentava també diversos cops al seu cos.